【多圖慎入】靚靚絲打咁就變光頭!!

943 回覆
3015 Like 81 Dislike
以前朝早洗完頭,兩三粒鐘就出晒油,用完至少8-9個鐘都無乜油,分別好大,舊番梘叫aleppo soap,係由天然嘅月桂油+橄欖油合成,有保濕作用,感覺頭髮強壯咗甩少咗好多,但因為天氣未熱,要等多2個月先知頭皮出油情況

-------------------
**初次選用古皂有以下建議 : - 濕疹、暗瘡、皮膚炎、粒粒等肌膚問題較困擾: 建議選用 12% 或 30% 月桂油成 - 較高月桂油成份可消炎殺菌改善問題。
如情況較嚴重時可選用 40% 月桂油成份古皂。
- 普通皮膚或有輕微肌膚問題: 建議選用 4% 或 12% 月桂油成份。
- 小朋友肌膚、皮膚偏乾、沒有肌膚問題: 建議選用 100% 橄欖油或 4 % 月桂油成份。
**如使用古皂洗髮有以下建議 :
乾性髮質: 建議選用 4 % 或 12% 月桂油成份古皂
油性髮質 : 建議選用 12% 或 30% 或 40% 月桂油成份古皂
小朋友髮質: 建議選用 100% 橄欖油或 4 ~ 5% 月桂油成份古皂
其實講左33頁, 都只有樓主一個case

如果隻野咁勁, 我又唔信全香港得樓主個fd 一個出事

都係保留返3架車距離安全d
認真係邊到買?用黎脫毛一流
店主? 做咩咁緊張?
我無聊諗過移植其他位既毛上頭頂 得唔得
問題又變左喇?

但係改唔改變到你連「第一日甩」呢個TERM都睇唔明呢件柒事?
係囉 全屋人一齊洗 一星期都未必用到七成-_-
一係買到假貨 一係個post假
有朋友全屋用緊呢個brand都冇事喎

第一 用一星期就停 但用咗七成 都唔make sense
就算全屋一齊用 都用唔到咁多啦

第二 兩張頭髮 中軸線都唔同 一個直 一個唔直
唔同人黎喎

個post credibility 同參考性有啲低喎
Prove me wrong
人地無曬頭髮啦仲洗
人哋搬咗龍門
得,係可以,亦有人咁做。
不過其他地方嘅毛係咁短就咁短,唔會放咗落個頭就變長。
即係你植鳩毛上去,個毛都係咁樣鳩曲法,唔會變頭髮型態。

同埋係得頭髮毛囊會生三四條毛出嚟,其他部位嘅毛囊只會生一條毛。
搵到原因喇

原來係龍門亂咁擺
D毛甩哂
請問你係咪係你老豆診完你老母你就即刻出世
然後你老豆又信
所以你呢方面有D障礙?
痴線
一次用半枝洗頭水?
我頭髮多洗一次頭5-6槍 都好似無用得咁快
到而家都未開髮型屋名
唔洗再覆
Good try
屌個頭成個阿伯咁樣
佢用得太多洗頭水呀?
幾日都返小小....
睇佢甩出嚟既頭髮又唔係好長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞