幾幾幾幾幾多線足球討論區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
全北唔要金承大要個K2射手
曹圭成身型唔錯
有幾球波2傳幾好

不過都係禾金先係韓國第一中鋒
18年亞運16強對港隊先開紀錄就係佢
韓職總結:蔚山超班 光州釜山等交學費
05月10日(日) 21:04

經過首輪激戰後,不妨為韓職開咧做個小總結。上季冠、亞軍嘅全北汽車及蔚山現代齊齊贏波,開個靚頭,雖然全北只係險勝水原藍翼,但呢種恃質贏波嘅特性,反映出呢支3連冠班霸,具備贏家應有嘅心理質素,而蔚山豪贈尚州尚武4蛋,盡顯增添李青龍等猛將後,火力有增無減,而且兩軍上季已甩開其他球隊幾條街,今季隨時再次出現。

FC首爾雖為上季季軍,但老將頗多,體能弱點於比賽末段表露無遺,首輪對FC江原反勝為敗,可見一斑,但呢類名牌球隊好大機會經常讓波,尤其係作客場合,不妨長反。由於受疫情影響,韓職拖到本月先至開咧,甚至連季前熱身賽都唔多,無疑影響球員狀態,首輪6場賽事,有4場總入球開2球或以下,其中有一半球隊食白果,似乎眾將上力需時,特別係升班球隊FC光州及釡山偶像,同樣交白卷淨輸兩粒,明顯未適應韓職節奏,季初可能要狂交學費。

韓職首周戰果
全北汽車 1:0(0:0) 水原藍翼
蔚山現代 4:0(2:0) 尚州尚武
仁川聯 0:0(0:0) FC大邱
FC光州 0:2(0:2) FC城南
浦項制鐵 2:0(1:0) 釜山偶像
FC江原 3:1(0:1) FC首爾

From: on.cc
我係睇好圭成bb嘅
都預左Fc光州同釜山難踢
好彩尚武要搬屋企
釜山個黑鬼中鋒好廢
釜山未至於好弱
可以留意上年K2 MVP李東俊,幾好腳法
第一場Kleague唔太失禮
係囉,個黑鬼前鋒,得個高,又鈍,把握力又嚇人。
希望江原今年有一定作為

好攻得
支持全韓班

雖然有架仔
有但唔係正選

今年支持江原
今次疫情下受益應該得kleague
但首爾前日又有本土感染 涉及成1500人

好驚又停
🇧🇾聯賽消息

newman 後衛Giorgi Kantaria疑似中武肺,因為佢已經冇踢兩場

FC明斯克有球員疑似中招
希望無事
天津天海發佈公告正式宣布解散,退出新賽季的中超聯賽。

根據規則,天海退出後深圳將是第一順位遞補,因此上賽季中超獲得倒數第二而降級的深圳,將再次獲得征戰中超的資格。
K咧整咗條片介紹南韓legend李青龍
介紹佢上場波嘅踢法同企位
雖然全韓文 看圖識字啦
https://youtu.be/m30tI3t8GFQ
原來今星期六
fc明斯克對neman延遲

戴拿模打吡
不過明斯克繼續沉
葡超64重開
今個月係咪再冇新聯賽開?
🇨🇿
哥斯達黎加5月20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞