[英超停擺] 曼城勝利走數球迷吹水區 165

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
咁惡架
想入你個系
入機場做好易姐
去AA或者各大航空公司做mt咪得

唔係做mt就咪做 前線地勤人工閪到仆街
計埋ot錢都唔知有冇2皮

backoffice就出面做幾年先轉入去都未遲
計埋ot點會冇如果有ot的話
AA 同太古既MT唔係咁易入 hx個d MT就算吧啦
地勤basic得果萬一二蚊 真心比狗做
ot埋先兩皮 或者無
除返開分分鐘仲慘過做Uniqlo 摺衫
所以做唔到mt就出去做幾年野
拎夠exp先轉入cx做backoffice做associate role
好過你係cx由低做起或者做地勤做上去
無謂浪費自己個degree
機場d entry工最仆街係個起薪低跟住比一堆allowance 你 到你轉工hr就會用你低薪低做藉口壓你價
Cx office 通常都係internal請人 好少請外行人
同埋果d工比中五畢業或者ivd hd asso既人apply
有degree就唔好作賤自己同人地哩類entry位
要返shift返紅日返公眾假期斷六親
linkedin成日見佢有jobad
見親都無咩人apply
西公司無人想做
同埋請middle level or management role為主
所以先話浸幾年先入去
大師兄
Middle level 同management 點會請外行人 所以都係又低做起
關咩事唔通做航空公司就一世做死航空公司架咩
Domain唔同但你handling可以係一樣
你做desicion making個思考方法都可以係一樣
唔好睇到咁窄....
有咩問題
佢咪乖乖地stay at home lor
唔出得街咪叫外賣
Sor no offense 可能我做果d比較專 真係暫時未見過manager grade以上係外行人轉入黎
當然如果你係講CS IT HR個d梗係大把 但做呢d唔洗專登入機場做啦
associate level都大把外面轉入去
主要叫佢哋唔好比人水去由地勤/低級打雜開始做起
簡單講句做唔到mtgt就出去浸返幾年
再轉入去都未遲
清你都係同行?
測量
Accounting
個個鏝都讀到書搵到錢
我就on99日日炒散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞