乜撚嘢叫港大hall文化?

17 回覆
8 Like 1 Dislike
住多一兩年叫做大仙,可以屌啲新入嚟嘅人,我住咗三十年公屋係咪可以屌鳩隔離屋新嚟個啊婆?
老人一兩年有咩資格教人地人生道理?
大仙快啲入嚟教育下我
陳雲:下體滴蠟,陽具打臉,據說香港大學流出了一些色情虐待其他室友或幹事候選人的新聞。這是殖民地遺留下來的大學用野蠻軍校的作風調教將來的買辦、朋黨,因此,港大特別多朋黨、專門出朋黨,校內、校友之間都有,畢業了幾十年都有,類似兄弟會那種幫會式的惡劣營私、不顧公德的朋黨,在香港的上層形成一個醜陋的利益保護圈。

這些是世上其他大學沒有的。我讀過德國、法國的老牌大學,他們的宿舍和學生會好正經,是培養正直而優秀的國民的地方。

港大這些垃圾作風,純是出自香港的,在舍堂之間一代一代傳下這些類似流氓軍營的惡劣風俗,一些老校友甚至不以為恥,在我面前津津樂道話當年。

這也不是政府教導或威逼出來的,可以說是香港精英階層自發形成的地下文化傳統。大家要正視香港極其醜惡的一面。英國殖民者一離開香港,香港就露出這麼惡俗和惡毒的上層社會,有香港自身的原因。目前在香港社會高層作惡的,都不是共產黨培養出來的人物。講一句極之老實而得罪大家的說話,如果香港交由共產黨全部殖民統治,由黨校出來的京官直接統治香港,而不是由共產黨委託這香港垃圾本土上層社會來雙重剝削,香港會比現在好很多。——德國民俗學家陳雲的評論。德國大學的兄弟會,也是以利劍格鬥鍛煉勇氣而已,並無虐待入會者,見陳雲《留德隨想錄》的親身經歷。
住多一兩年叫做大仙,可以屌啲新入嚟嘅人,我住咗三十年公屋係咪可以屌鳩隔離屋新嚟個啊婆?
大仙快啲入嚟教育下我

你讀hku咩?關你咩事?
比喻恰當
我都諗左呢樣野好耐

大仙快啲入嚟教育下我

我讀得書少,冇港大生咁有智慧,可唔可以指導下?
大仙快啲入嚟教育下我

低能仔,依你個邏輯世界上乜撚嘢都唔關你事架啦
between 我有份納稅養呢班垃圾架柒頭
大仙快啲入嚟教育下我

低能仔,依你個邏輯世界上乜撚嘢都唔關你事架啦
between 我有份納稅養呢班垃圾架柒頭

呢條低能仔肯定係讀港大先可以咁智障點啊平時喺hell點樣好威咁屌鳩啲新嚟嘅人㗎?
「你唔係讀hku關你咩事」
「你識咩?」
應該踢哂佢地出校。
「你唔係讀hku關你咩事」
「你識咩?」

上面已經有一個
樹大有枯枝
只係係精英中出咗班害群之馬啫
踩底班精英 自己就升格
依啲諗法只會顯得自己更加唔面對現實.

利申 Ive仔 屌我吧
岩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞