[LingU]嶺南大學討論區(3)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
朋友,jupas就好蠢既,你擺左咩choice佢就以為你就想讀,你想讀而又讀到唔通佢唔咪比你讀咩? 但真係世事如棋獲獲甘,佢點知有人擺左又唔想讀咁古惑又聰明?

我見你相貌堂堂一表人才雙目清明額頭隱隱有一股靈氣流出,連JUPAS都比你FAKE埋,睇極你個樣都覺得你係兒孫滿堂壽終正寢果批,正所謂塵歸塵土歸土,你歸宿唔係薄扶林馬尿水(馬料水),都係西貢九龍塘啦,駛乜日日咁委屈坐西鐵返屯門?咁所以呢,小弟不才,指條明路比你行,過幾日reg day呢,考慮到擺明唔要OFFER又係串咀D既,你扮肚痛哎哎呀呀黎唔到啦,讓返個offer比有需要既人,無謂死人霸生地,下年你開開心心入三大擺兩圍我實第一個帶齊人情食你餐飯,今年等其他NO OFFER同學有機唔駛做無主孤魂,係咪一家便宜兩家著先?

係度溫馨提示你明年請早,再預祝你下年成功! ^^
topic唔加翻亞洲十大博雅學院個title 好唔尊重漢囝
奇蹟
又多個1001
有冇人聽過ling u Master of Work & Organisational psychology e科?

第一年開咋喎
ching想報?

佢收左我 諗讀唔讀好

ching有咩考慮 講黎聽下

本身想等埋cu個offer.但佢應該唔收我了。 我讀係想 1 有更高學歷 2 對之後出黎呀爸公司幫手有作用 3 我外國u grad 想拎個local u畢業cert

呢個programme一定勁多mainland同學
勸你唔好讀,出年再報第間啦

其他ching點睇
留名食花生
第3個post
lm
2002埋
LM
今年幾號要quit hall
lm

今年好似20號呀
等睇個post沉
等睇個post沉

有冇巴打知歷史系幾時有interview啊
利申non-jupas
利申non-jupas

又咁睇唔開
等jason解答下
利申non-jupas

又咁睇唔開
等jason解答下

究竟中學生對history 嘅美好幻想有幾大
利申之前想揀
利申non-jupas

又咁睇唔開
等jason解答下

利申之前想揀

History,不了

今年好似20號呀

如果今年住 下年繼續住 洗唔洗搬野走架?
利申non-jupas

又咁睇唔開
等jason解答下

利申之前想揀

嶺南history有咩問題?
non jupas揀左

今年好似20號呀

如果今年住 下年繼續住 洗唔洗搬野走架?

Hall庄會賣紙皮箱然後比你store野係Hall
8月尾入宿拎返
利申non-jupas

又咁睇唔開
等jason解答下

利申之前想揀

嶺南history有咩問題?
non jupas揀左

嶺南=垃圾
History唔敢話垃圾
但付出同收獲絕對唔成正比
伏到仆街

利伸:之前free elective 讀左科history
聽人話history入邊全部hea友
點知個個勤力到仆街

最後得隻b
讀乜撚野his啊
一科world hist都已經想死
真心覺得major hist係痴線
咪撚讀hist啦根本on99
smith都走埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞