ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》(9)

1002 回覆
46 Like 2 Dislike
《二月廿九》四年一遇 聚散有時
三位主角 徐天佑、吳海昕、劉俊謙,

免費重溫:
https://viu.tv/encore/leap-day

預告發放

https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/2523424837765810/

張麗紗Yeesa(吳海昕 飾),2月29日出生的平凡少女。2017年,Yeesa於2月28日為自己慶祝生日,在11時59分一刻,竟然穿越時空,來到天寒地凍的北海道,過程中遇上和她未來命脈相連的兩個男人-馬智浩Ryan(徐天佑 飾)與餘家聰(劉俊謙 飾),兩個香港男生都不約而同地聲稱與她相識。24小時過去,Yeesa穿越回到香港,現實卻只過了一秒鐘。Yeesa發現自己的穿越能力不由自主,而她竟然在現實裡重新認識Ryan及家聰……命運的齒輪在靜靜地轉動著……

播放時間
ch.99 星期一至五 21:30

俾人推爆咗
代樓主開post
推呀!!
等緊第四集
如果最後係講17 18 19 20 四個Yeesa
同時出現喺2020既日本
好似以前有集既叮噹動話都提過依個理論
未解既到迷仲有:

yeesa係房入面睇電視後 邊個敲佢房門
咩理論
前因後果重疊影響
唔同時間既主體黎到同一時間
去解決各自時間既問題
終於有得推post 繼續推天佑會長bl 阿妹翻去搵yeesa啦
同埋點解睇到新聞前已經開始喊
依家既叮噹去搵2 4 6 8個鐘之後既叮噹返黎同大雄做功課?
𠵱個我睇多次後就明
因為佢情急想返去
跳電車軌都唔成功
好怕隻狗真係俾老豆食咗
仲有第二集入便利店後
個店員勁奇怪咁望住佢
可能個2018/2019/2020 嘅yeesa
啱啱入過嚟
感覺上天佑先係2020 年個時既男朋友

至於點解係醫院講係朋友, 因為佢知道呢一刻既Yeesa係2017年既, 佢地仲未一齊, 所以先講係朋友

至於會長, 就應該對Yessa有好感, 所以講係男朋友, 希望可以2017-2020既時候改變下佢地2個既關係

會長同天佑都有事先走係2020年個時, 應該係發生左d野, 可能辰叔,Fiona, 嘉嘉都過左去日本, 有事發生左, 特別係Fiona, 今日既預告佢喊, 應該係知自己出事會係2020年既時候
第四集幾時有呀 等咗成晚
類似,都係想改變最後結果
2 4 6 8個鐘既叮噹
各自去前一個鐘既時間提自己唔好咁做
【《二月廿九》第三集對白竟然有「缺一不可」!】

https://www.facebook.com/505305279495900/posts/3387687307924335/?d=n

我都咁諗
有諗過18/19 /20既Yeesa
就係喺yeesa係房入面睇電視後 敲佢房門既人
屌 真係好驚有晚返唔切屋企睇
追唔返 又做第2集
靜靜地 唔好咁大聲
有無人睇唔到ViuTV apps第三集重溫?
cls推得咁快
睇到第三集,係未有第四集
同埋我好好奇點解第一次穿嘅時候
會長咁突然就咁走咗去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞