點解呢段合理懷疑陳彥霖母親就係墮樓男屍既鐵證咁少人睇?

519 回覆
1271 Like 17 Dislike
我17年就有出過po,五乜春毛 唔通要每日一po先正常?
亦都唔代表會激動
個陣睇已經覺得無理由咁冷靜 除非佢完全唔想要個仔
push
Push
Push
引用第二個post一位巴打講既野,未fact checked的

「彥霖老母10月底一早比人夾咗上大陸
樓主唔該pin呢個

是咁的,話說個彥霖個記念位搬咗去尚德停車場嘅時候,我我見到有個女仔喊得好淒厲,就走前安慰佢,原來個女仔係彥霖好朋友

我同佢表明我係記念彥霖其中一個活動嘅發起人時,佢喊得仲淒涼,當我呢啲街外人為彥霖發起活動嘅時候,原來彥霖大部份朋友同親戚已經選擇遺忘、逃避、當冇事發生過。因為不知明嘅力量迫彥霖親朋戚友唔可以追尋真相
個女仔試過去搵到去彥霖外公度,佢話彥霖老母10月底一早比人夾咗上大陸,其他親人暫時安全,希望個女仔唔使再上門搵彥霖外公,亦唔好再打電話過嚟

是咁的,我而家一路打字一路流緊眼淚
我當日係咁樣安慰佢
唔好怪你地朋友選擇遺忘、逃避,我同香港人會永遠記得彥霖同梓樂
我當日搞嗰個活動係希望大家身體力行去搵真相,但係,真相,可能呢一世都搵唔到
但係,屬於彥霖同周梓樂嘅公義,我地香港人一定可以同佢地搵返嚟!

你哋可以同我作故仔,唔重要
屬於彥霖同周梓樂嘅公義,我會搵返比佢地」

我唔個上面個位巴打講既野係真定假

其實好撚心寒,而家講緊陳彥霖有機會一世都唔可以沉冤得雪,十幾歲女仔,大好前途,正值花樣年華,究竟係咩撚野令到佢得咁既下場。

去返上面件事,我唔知毀屍滅跡係咪可以做到天衣無縫,但所謂老母、親人係彥霖死後無出過樣(唔計tvb個個,至少係可以睇返彥霖fb舊相作参照既人)

有冇真係有心有能力可以查呢件事既人keep住追查落去,自己做唔黎咪眾籌請外國偵探囉

呢股力量可以喺香港抹殺到一個家庭而做到無人追究、無跡可尋,自然可以殺第二班人,下一個可能係我地,成件事就係咁恐怖
永不忘記!
留名跟進
真?
呢個post我覺得似對家老作去否認姦殺幼女後再殺人全家

睇番書局事件,當時中共係迫李波拍認罪影片
中共慣例來的

我覺得陳媽媽一早比鄉黑一哥殺左
的確係大量大陸佬扮畜龍打人

但我屋企係國民黨
我對中共的認識係絕大部分強姦同殺人一定係香港警魔做

因為中共要確保關鍵時能夠成功割席唔能夠拉國安落水
而係示威現場死的人例如哨兵梓樂一定係香港警魔打到彌留再扔落街,國安殺人唔可能係香港警魔在場時, 怕比人當護身符用
老實講
現場個個都算冷靜
個老婦又對係咪死者母親不置可否
證據唔夠
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞