【四月新番】月色真美

1001 回覆
52 Like 2 Dislike
屌你神插曲!!!!!!!!!!!

男主老豆老母
直接結婚就完好嗎
男主老豆老母

伯母幾時過兩招比男主
個個星期都甜撚到嘔屎
太鼓神曲夏祭
有熟肉未呀?
有熟肉未呀?

巴打用開咩source 星期四晚出 星期日都未有?
b站星期四晚就有 一般字幕組星期五都會出埋
有熟肉未呀?

睇生肉 學日文
祭典真係好撚靚
好撚想去呀
太鼓神曲夏祭

慢版個感覺好撚正
終於諗明白op個13.70係咩,應該係女主角跑一百米既時間
終於諗明白op個13.70係咩,應該係女主角跑一百米既時間

渣ga
都估到會好睇

所以睇完第一話之後一直冇睇 得儲多啲集數先睇

今日一次過睇晒 中間完全冇停過

好甜好青春呀
都估到會好睇

所以睇完第一話之後一直冇睇 儲多啲集數先睇

今日一次過睇晒 中間完全冇停過

好甜好青春呀
有熟肉未呀?

動漫花園
有熟肉未呀?

動漫花園

今次某大字幕組因為放錯左生肉當熟肉所以遲左,但依家有熟啦
但留言已經媽聲四起。。。

提番大家其實依家做字幕組真係好難,前有大陸正版化,後有翻譯流失率高問題
每日捱夜 拎片源 譯埋 check埋 對時軸 搞後期,充足人手下都要兩三個鐘
仲要大家都有現實生活,有時遲一兩日就耐心等候吧
有熟肉未呀?

動漫花園

提番大家其實依家做字幕組真係好難,前有大陸正版化,後有翻譯流失率高問題
每日捱夜 拎片源 譯埋 check埋 對時軸 搞後期,充足人手下都要兩三個鐘

感覺依家真係冇以前咁多人做字幕

以前一套新番有幾個字幕組做,依家得一、兩個做,仲要隔日都未必有
有熟肉未呀?

動漫花園

以前一套新番有幾個字幕組做,依家得一、兩個做,仲要隔日都未必有

睇四五年動畫,生肉都應該聽得明啦
有熟肉未呀?

動漫花園

睇四五年動畫,生肉都應該聽得明啦

前一兩年好多人翻譯,一套野可以有6-1X個字幕組翻,
但依家真係大家都睇正版了,同埋動畫有趣程度降低都令到棄番率上升
你諗下你每星期捱夜硬食套魔法戰爭,譯埋啲中二名詞,真係咩火都無哂

咁講啦,就算我識日文我都希望睇字幕,因為有種親切感
同埋有字幕先吸引到新人入坑,將有趣既作品傳開
講多左sorry,大家其實可以討論番月色真美
好難得動畫愛情故事做得咁重學生feel
神插曲
耳仔被強姦了
男主老豆老母

笑死

下集可能到返女主的老豆老母

今集好甜
屌你神插曲!!!!!!!!!!!

幫推
我想問 月色真美 係咪真係解I Love You? 求大神解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞