Deliveroo 步兵之 39 有咩就問車務部

1001 回覆
2 Like 77 Dislike
真舊制表示尋日單接單做到無得停
今日出bonus 新制就搶單做到我收住鐘錢等單
啲bonus都on99根本派閪單同派唔足單去拎
舊制瞓喺度收錢咪爽,可惜上年好似五月炒咗我
我停咗成年最近做番都仲係舊制
反而熊貓就停咗我機
BTW 新制唔揀單應該好搵過舊制,但無單就on99 咁等
叫cs踢得太多單?
踢咗幾張就炒 上年炒咗一大批
有啲個價同距離唔成正比好難唔踢
3公里得4x 屋企坐好過啦
步兵有無話最少幾錢單
車手我知有啲淨做近單$50,結果我就係咁做遠距離單
$35
步兵最低35,遠單成日搵步兵接,我今日都有4張踢咗2張每張應該有4公里
咁好過uber 喎
Uber 步兵平均好似$30 都無
好似冇乜單做錢又少,點都要做遠單咁我寧願袋鼠啦
阿爸自由好多 行到邊做到邊 想做就做 最勁都係接過2.2km單 4km真係未試過
我都係覺得uber 無乜單同少錢,但好似好多都鍾意落場/等單時雙開uber
我fd uber walker 試過新蒲崗落九龍城送土瓜灣
我轉咗bicycle mode 當步兵做

琴日第一日做
旺角 太子 大角咀

今日第二日做
深水埗 長沙灣 南昌 石硤尾 九龍塘

兩日4個半鐘做到6張單 但全部都1km以上單 mtr來來回回
搭mtr 唔會好蝕咩
我今日都見到個袋鼠步兵搭小巴送餐
佢bicycle mode 2km以上路程先可以claim餐廳去目的地車錢 但為咗多d單冇計 如果轉返walker mode 應該等多過做 apply咗袋鼠熊貓又冇消息
呢排應該太多人apply 袋鼠熊貓walker 所以唔缺人
Bicycle mode 反而可以claim 車錢咁搞笑
佢好得意 walker mode過0.8km就可以坐車claim錢
bicycle mode過2km就可以

就係鍾意阿爸易apply 又自由 可以即刻做 唔洗上堂 搞手續咁煩 人工係低咗d 但密密做還可以 15日都有2k幾 做夠26日有4k 正糧儲錢 依份pt錢拎嚟洗都爽
咁有正職嘅話ok ge
如果靠佢搵食應該大檸樂
我正職一至六返8半收6 星期日賭完馬就做得
大把時間做 貪佢夠free 可以唔洗交更
好在份正職唔chur 唔係就冇命
其實我都諗緊好唔好開埋uber ,主要都係驚無錢同少錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞