特首辦密件流出,根本係中國政府嘅政治操作

679 回覆
3239 Like 23 Dislike
份工作報告係由特首辦撰寫直接交上去,分分鐘連其他司局長都未睇過,蘋果點解會咁輕易會攞到? 如果特首辦有內鬼,過去八個月一定接觸過大量機密文件(612報告),入面肯定有大把野爆,點解唯獨得呢份工作報告流出?

成份報告其中一個亮點就係林奠篤保皇黨背脊,唔少保皇黨既刻跳出嚟扮受害者,黃國健仲話咁反映左保皇黨同政府唔係行得好埋

根本成件事好大可能中國嘅政治操作,唔少人都留意到無論藍絲kol定方向報呢啲黨媒嘅風向都係踩政府,捧保皇黨同黑警,駱惠寧噚日見愛國社團仲講到明立法會選舉係關鍵,份報告流出,將所有民怨集火係林奠身上,挽救保皇黨民望以保住立法會選舉

共產黨利用媒體爆料都唔係第一次,唔好唔記得梁振英UGL單野都係2014年10月由澳洲傳媒率先爆出

大家可以利用份報告追擊林奠,但係文宣方面要避免將所有矛頭集中晒係林奠一個人身上,武漢肺炎喺社區傳播,保皇黨絕對有責任,例如陳健波以"中港一家人"為由反對封關,民建聯、工聯會、經民聯全部都有行政會議成員,保皇黨係成個政府體制嘅一部分
推 1/10
推 2/10
推 3/10
你岩
有無其他字眼
可以代替"亮點"呢啲蝗term
你岩
我都覺
大劇本已經寫好 由之前小明 到少數派反目 準備好要林鄭下台
重點
不嬲都低技術操作
蘋果本身都鬼鬼地
唔知係蝗term sor
中共好驚立法會泛民又重演區選大勝,不過今次大勝既話就等於香港人攞返香港一半控制權
所以中共而家要棄淋病保立會
捆綁佢哋政府保皇共產黨無個好人
棄林病保親中派
預撚咗故意流出
但係都要煲大喎
奶共派 <-> 林鄭(港共) <-> 警甴
想切割?邊撚有咁撚易呀?
去fb啲左膠、藍屍pages
三篤屎撈返埋一舊
吹啱個風
真係搞完前中聯辦果兩個 依家就到林鄭
引人注目
我都係咁諗 比中央既報告咁易比你拎到
咁美帝一早搞定共產黨啦
想幫黑警洗底
認同
文宣重點:

成個行政會議都係保皇黨議員,係武漢肺炎爆發初期全世界都要求政府封關果陣,佢地係行會入面做過乜嘢?

港大醫學院研發緊武漢肺炎疫苗,理大研發可重用口罩,但係保皇黨支持抽起大學撥款
不要說 政治操作
試著說 政治操控
唔係下話....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞