救彊清道夫Vampire Cleanup Department與明禎動向討論區[2]

762 回覆
12 Like 6 Dislike
好似得翻百老匯有場
今晚出文

幾時先到展覽

展覽係呢個chapter 高潮
慢慢鋪

快就琴晚深夜,慢就聽日開1.6
作埋少少冬冬同其他新人過訓練儀式,由阿天贈劍比佢做生日同入職禮物。
展覽要成班人去面對架嘛,都提過唔只一隻,仲有啲兵仔。大家估下啲兵仔係邊種彊
好似得翻百老匯有場

朗豪去到星期四
好似得翻百老匯有場

朗豪去到星期四

嘉禾都有
今晚出文

幾時先到展覽

慢慢鋪

作埋少少冬冬同其他新人過訓練儀式,由阿天贈劍比佢做生日同入職禮物。
展覽要成班人去面對架嘛,都提過唔只一隻,仲有啲兵仔。大家估下啲兵仔係邊種彊

肯定係詐殭
唔詐冇野好寫

尻嗡
今晚出文

幾時先到展覽

慢慢鋪

肯定係詐殭
唔詐冇野好寫

尻嗡

詐殭同白殭出過,攻擊力唔高
而啲兵係鐵殭。

「鐵殭生前多為刻苦勞力,或者係受訓既人,變成殭屍,皮膚比較堅硬,亦非常大力。」

就出文

幾時先到展覽

慢慢鋪

肯定係詐殭
唔詐冇野好寫

尻嗡

而啲兵係鐵殭。

「鐵殭生前多為刻苦勞力,或者係受訓既人,變成殭屍,皮膚比較堅硬,亦非常大力。」

就出文

期待

幾時先到展覽

慢慢鋪

肯定係詐殭
唔詐冇野好寫

尻嗡

而啲兵係鐵殭。

就出文

期待

更新了
作啊天係夢中同小夏真係分離,放手比小夏行走
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

愛問問題的甄栢文,有功夫根底的趙善武,用下兩個導演名
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲
我安排自己都係新人,配個年字
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯
btw,我覺得Wa 女都幾得意,希望佢十幾年後加入VCD
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇
小夏叫佢繼續行落去
其實無奈

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

仲有猿仔

改名諗過下
春夏秋冬,日月年,文武
好似甄導咁私心啲

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

仲有猿仔

結局先再請其他人

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

仲有猿仔

結局先再請其他人

請華女入去做

我又做

你有啦,聰叔吖,係聰伯

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

仲有猿仔

結局先再請其他人

請華女入去做

十幾年之後,啊天做左啊秋個位,有一日,一個後生女去IN新人
「記唔記得我?係華女啊,我要加入!」

咁我有冇

冇啦 係得咁多個新人

仲有猿仔

結局先再請其他人

請華女入去做

十幾年之後,啊天做左啊秋個位,有一日,一個後生女去IN新人
「記唔記得我?係華女啊,我要加入!」

「見你份CV,係疫控做緊,做乜要加入我地?」天問。

「老豆嘅死,一直以黎對我黎講,都係一件不能磨滅嘅事。」華女答。「如果嗰陣我有能力⋯」華女開始抽泣。

「唔得,」天背向華女。「我唔可以對唔住你老豆。」

「做咗醫生咪好,係你老豆所希望嘅。」天再解釋。

「但係⋯」華女的眼淚開始不自覺的落下。「做醫生冇任何意義!」

「救人,乜唔係最有意義嘅事咩?」天回應。「VCD亦都一樣。」

「其實呢排,我一直研究緊屍毒⋯」華女說。「根本唔係我地疫控所能控制到嘅!」

「所以我要加入VCD。」華女更堅決的說。

「嗯,」天開始被打動。「畀我再諗下。」

有得玩下𡃓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞