dse延期集氣區

126 回覆
20 Like 31 Dislike
ON9
取消左咁點?全部入大學?
cancel 2020 之後2020同2021 一齊考?咁點入大學?2倍competition
比2倍學位?咁畢業乞食啦
最多推遲兩個禮拜姐改變唔到太多野
唔好因為推遲延期就停低比自己休息 好撚多人仍然博晒老命溫緊書 比多兩星期佢哋溫書 只會令到條curve更加高
利申已上岸
【Now新聞台】教育界立法會議員葉建源向多間學校搜集的資料,指至少45名香港學生滯留湖北,當中三人是應屆文憑試考生,呼籲港府盡快接他們返港。

葉建源指,45名學生中,中學生及小學生各有22人,1人是幼稚園學生,7人在武漢,其餘在湖北其他地點,呼籲港府盡快接他們回香港。

想知考評局點玩
有考生喺大陸
林鄭一定無咁快接佢地返嚟
如期考嘅話,不如寄份卷俾佢地考?
用zoom黎監考
打爛中學就可以延期
延期對我都好唔公平喎
我呢挺人係要抖足一年先會認真溫書
未夠一年就叫我考反映唔到我既真正實力
ching同路人
ching 我爆seed 溫緊
考評局依加放風想咁做
但都係嗰三個問題
唔夠口罩(自備咪得,但日韓都爆到七彩,如果到時大量考生無口罩,考評局派?定叫佢地咪撚考?)
考生喺考場感染咗責任係邊個?(唔清楚當年沙士照考,考試局點推咗呢個責任
有學生仲係湖北省(叫佢地咪撚考定係要林鄭救佢地返嚟?)

原本都驚佢會照考
不過喺日韓争做亞洲第一嘅時候,口罩只會愈來愈唔夠,令到第一個問題亦係最搞唔點嘅問題惡化咗
多謝日韓
集氣延期,希望唔取消
延你老母 自己唔撚溫書關人撚事
行內收風
政府都好堅持唔會延到下年
預係行plan A
我只係想佢行plan b
俾多一個月我
真定假考考下肺炎爆發考評局點孭飛
「佢想」
同埋唔好用常理諗政府
當有錢嗰班都中晒支那肺炎 佢哋會屌邊個
plan B係下年考咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞