[不服來辯]連登仔真係唔識玩政治,政治工作就係要拉攏唔支持自己既人,派口罩比警察宿舍住戶先係高手

49 回覆
7 Like 89 Dislike
On9邊個同你講盡做
政治係一樣要做既野 黃圈後勤都係一樣要做既野 憑咩犧牲後勤去做政治 onL79
識玩政治會有 plan B, C, D .....~
如果派咗俾佢地, 但啲人唔選非建制咁點?
有冇後備 plan 扔出黎睇下?
講到自己咁撚醒,原來就係盡做同無悔 自high你不如過對家派番俾我 睇下我投唔投你
盡做同無悔就得啦 樓豬根本無諗過個結果
我就是香港特朗普
駛唔駛支持埋佢地加薪?為左佢個票on撚鳩
有啲嘢想講好耐
政治唔係講理想係講現實
將利益最大化
做成最有效嘅成績
冇可能得到100分嘅情況下
就攞90分
依啲咁簡單嘅事
點解成日俾人帶風向,不斷打擊自己士氣
辯你老母,收皮啦黑警
Plan a :爭取議會過半
中共出手打壓民主選舉
Plan b :有哂證據,美國可以出手制裁中共
中共唔理制裁繼續打壓香港人
Plan c: 中共被制裁搞到民不聊生,connect中國同胞一齊聯合反中共,官迫民反
Plan d: connect全世界既人,全球人民上下一心內外夾擊消滅中共極權
垃圾
去醫院執二手口罩送比佢地
有仇報?
啱 打仗都要支援左敵人先好補充自己
投唔投你都比著數我 咁我唔投你囉
人哋乜都有,你乜都冇!派什麼?
你派俾對家然後就可以利益最大化呢啲咪理想囉豬仔 唔係個個好似你咁單純㗎
即係話中共唔識玩政治?佢唔拉攏港獨份子嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞