藍田茜發道項目

385 回覆
2 Like 38 Dislike
油塘中心?
劣食集中地
有間台灣野幾正
其實我點諗都諗唔明點解油塘海傲會咁貴
Maya尺價好 但單位大 冇咁多錢
細呎數+ sell海景卦
發展商都好似好d?
油塘無間好食 而且啲人又西
不過樓主想買海傲預咗要有私家車出入
海傲行去地鐵站好遠咩?
maya係工廠區入面 嘉賢居隔離
24000太貴了
等茜發道睇下點先
你預咗畀3蚊搭紅van去地鐵
上藍田小巴其實好密
peak hour 好快上到黨鐵站
呢個盤合匯景同埋麗港城班換樓客
班中產買個新單位俾自己啲仔女住又得
始終藍田幾十年都無新盤開售
睇下明翹匯 wsp就知
油塘嗰堆相對黎講太遠不作比較
嗰邊仲係工廠區同埋最靚既位暫時係公屋居屋
茜發道地價好似一萬頭一呎
唔少單位有海景
賣2萬一呎係合理指標
唔排除最平可以一萬尾但應該拎黎做gimmick
絕對同意,同區換樓客已經可以買起呢個新盤。
但需要注意超市舖頭全部要靠麗港城商場。
219X,621 巴士會因為多人住有望加班
好多座都唔洗搭小巴,例如1座超方便
會德豐新樓一定貴過匯景
位置交通方便程度差過嘉湖山莊的WSP一樣貴過慧景軒
因為單位納米囉
恆大珺瓏灣呢啲荒無人烟既地方都萬八九蚊一呎啦
依家邊有人理呎價
lumpsum細就尻衝㗎啦
我當新盤首批$18000/呎,520呎接近940萬
加加下價就過1000萬
想買會德豐新盤唔係靠換樓靠父幹都無機會
康城會德豐系列造價已經幫藍田新盤打咗個底
市區貴過將軍澳
麗港城匯景最舊期數近29年叫做舊

大把屋苑例如太古城沙田第一城成40年樓,又咁多人追捧,絕對係雙重標準。
我打算300尺嫁咋
低密度私人參建居屋,望到做緊大維修
最細已經係1房350呎起
以會德豐嘅作風,參考同系日出康城賣過600萬以上,相信會幾接近700萬
可能因為藍田太耐無新樓,成個區都舊,所以對比之下就覺得新樓>>>>>>匯景
條長命斜幾辛苦下
你行一次可能覺得接受到
日日行 有太陽或者落雨就有排受
同埋呢個位預佢望海 正常市好先拎出嚟買
唔會平 藍田嚟講配套唔好提匯景
連公屋啟田村都贏呢個西位兩條街
除非你屋企人住麗港城 唔係嘅話睇其它喇
好似之前有巴打講 我估只會最入門嗰d低層無景單位賣$19xxx呎做gimmick
其餘應該點都會賣貴d試下水溫
始終區內都無乜新盤
我估普遍 >$21.5k
我估同海傲個價差唔多,完全唔抵買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞