香港人申請bno嘅費用,最終經英國政府手,再送俾中共起高鐵

17 回覆
8 Like 12 Dislike
中共又贏一萬億回血劍

歷史書上日本脫亞入歐就聽得多
依家到英國脫歐加入中華帝國

學啲精日中國人話齋:中國真係冇嘢叻,但係國運一流
如果香港歸英應該都係用埋香港嗰一萬億錢送俾中共
召喚bno 撚
樓主on99,
將辦證費當賺錢咁諗
仲有北愛爾蘭及蘇格蘭大橋----->>>>>港豬澳大橋

英國首相約翰遜(Boris Johnson)上任之初,已對外放風稱有意興建橫跨愛爾蘭海,連接北愛爾蘭及蘇格蘭的大橋,首相府發言人確認,英國政府正在認真探討大橋工程。倘成事,工程耗資勢極為高昂,消息引起關注,惟政界初步反應較為負面,約翰遜脫歐盟友法拉奇(Nigel Farage)亦形容是瘋狂。

唐寧街首相府發言人回應記者提問時,坦白承認探討興建跨海大橋主意的工作正在進行,他未有透露詳情,但稱探討是認真的,並否認建橋浪費金錢的說法。

在野工黨隨即有多名議員在Twitter發文唱淡計劃,指對北愛而言,興建連接首府貝爾法斯特及西部邊境城市德里( Derry),及愛爾蘭首都都柏林的鐵路可能更加實際,而且花費低得多。
美屬香港🇺🇸唯一出路!
True
收千幾蚊,其實搞手打個和,你用領事服務已經賺到
D人鐘意打比支領/入境處之後比人當波踢/冇人應佢機我地幫唔到佢地架
喺外國出事佢哋咪試下拎住本特衰行入支領睇下人哋理唔理佢囉
最終比左DHL, 本bno分兩次DHL番比你嫁傻西
啲人申請廁板,啲錢經特衰政府手,由大白象及捐款送返上去俾支共,咪又係一撚樣。
bno有冇包機
樓主要幾on9先作到個咁理由

踩bno 90% 5毛,10% on99
咁講你去英國睇英超,啲錢最終都落入英國政府手,又係比強國起高鐵,咁係咪即係叫我唔好睇英超??

呢啲係咩邏輯?
乜你睇英超同申請BNO個動機係一樣嫁?

呢啲係咩類比?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞