依加辭唔辭工好?

199 回覆
142 Like 586 Dislike
不是 但行內奴
我都想有人迫我放假,local firm 但啲job多撚到仆街,working執一世都執唔完,重要中practice review
即走
Btw 點解唔係騎牛搵馬 唔一定要辭左先apply 辭職同搵工冇衝突 裸辭係呢個年頭風險太大 舊年開始ipo靜左好多 黎緊又要同客共渡時艱減fee不在話下 裸辭not a a smart move
但老實講依家都peak season緊,請人既機會唔大,年中入10月唔會升
對象主要唔係香港office
好奇想知道依家d大陸engagement開唔開到jobs?你地點做audit
不外乎飛機 呢家唔要命 遲下wok死 呢幾味
non-listed Shenzhen client 表示唔知幾時返工,所以未搵到老細找數
LOCAL FIRM就走啦
而家second tier有手有腳都請啦
OT OT OT
巴打多謝你意見
姐係巴打做緊local A2然後second tier有個A2 offer比你?
因為我有樣重要野要去做,而呢樣野我可能真係要辭左工先做到
全年咩時候apply都會請?
OT OT OT 可以咁講
3月尾announce唔到,4月又開新job,諗起都興奮
請問是米某幾個月份apply先大機會請人?請問係邊個月份?
正 3月尾listed co喇 睇下hkex 鳩up咩先
HLB , Cheng Cheng , Moore, Elite 全年請人
可以申請delay
big4/2nd tier experience hire年底開始, 年頭就陸陸續續請晒人應付peak season, 所以你應該要等成年
是米因為做野太過chur,流失多所以keep住有位?
屍袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞