CA/ACO招聘/賽後(113)我有華田你沒有

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
有排都未rd
me
好似話ACO WL已經派哂
咁有咩原因會仲未有offer 漏左?
我係現職... 但想問下就算真係hold住左, 咁唔係代表未派offer咩?
2020唔知仲會唔會再開招聘呢?
咁係你pr 問題,唔係ggo 未派offer 喎,去搵pr 尋仇啦
即係個程序係 先派offer > 然後比部門hold起?
但offer封信唔係直接出比我架咩? 收唔到封信應該都有email架....
同埋想問下邊度既消息話派哂offer....
Aco無email
你仲要係現職
會經部門pr比你
九成係你pr/腦細放假/home office
無人disptach比你
pr問題既機會比較細, 因為小弟就係pr做 應該點都收到風 同埋都home office左幾個禮拜, ggo同我部門gr點都有人返office 真係唔知點解仲未有
正常無收到你回覆
GGO會打比你確認
留意吓係咪你腦細玩野hold起你

同埋WL其實唔包有offer
你估ggo 搵人親自by hand 攞信俾你咩⋯⋯你唔係以為自己真係官呀?

Ggo 出信都係俾郵差/中央收發咋
現職咪經中央收發俾部門pr,pr 整完野就俾你老細,你老細俾你簽名,簽完你老細俾返pr,pr 俾返ggo

人地出文件有跟張gf121 ,有人簽收左,就算有問題都會直接問pr 唔會email 你
去gr 問下有無文件未派
中央文件車係佢地負責收
腦細玩野希望亦應該唔會.. 上面2個腦細(co同eo)平時相處都唔係衰人黎 WL唔包有offer我都知, 但見之前有ching話wl已經派哂offcer, 所以我先想知自己點解仲未有
最後一水係年30晚派
亦即係wfh&農歷新年前最後一個工作日
可能你真係咁唔好彩撞正有人放假
無人跟你份件

不過聽講有現職wfh緊都比人call返去收offer
打去ggo 問,有機會你老細hold 起你份appraisal /p file
所以ggo未出比你,又或者你份野係intray 潛左底

又或者你係100分或以下,因為暫時報料最低係101分都收到offer 所以推測已經派哂
幾時講過by hand 我夠知出封信大把程序啦 我想知自己點解未收到信啫 咁我果時ca收offer都係屋企收到信+收到email架嘛(上面ching同我講返現職冇email收). 至於pr hold起我覺得機會唔高, 因為我係pr做緊 正路點都會收到風
我又真係冇check過分, 可能真係100分尾水啦 但都聽人講過話現職同街外人同分都會遲d先收offer(有多d程序處理). 本身都係佛系鳩等mode, 係見有人話派哂offer先心急
希望等多排會有啦 我eo老細好似3月頭走, 驚到時新老細黎真係hold起左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞