行山銀行CPD 誘導轉保 呃鳩d客

371 回覆
360 Like 3 Dislike
有次我去分行撳錢定點 跟著個teller開始sell人壽保險 又話每個月只要五舊水供 又問我點解唔買 我就答我老母幫我買咗 跟著佢就發憫憎 話我唔應該咁依靠屋企人要為自己打算 心諗我屋企關佢撚事 都痴撚線 之後唔撚理佢就走咗

我都係第一次做客被人屌返轉頭
佢有冇叫你供500蚊(保險)先?
如果有,你可以投訴佢
不過銀行通常都冇錄音,最後佢都可以話你屈佢
件事四五年前喇 我又唔見咗佢卡片 但係因為未試過做客都被個銀行職員屌 所以先咁記得件事
teller都有卡片?
咁痴線
原來我有keep到份promotional material 入面釘住佢卡片

個plan
放人一馬啦
25年繳款 唔怪得叫人轉保
但好多銀行應該都唔敢再做轉保
物以類聚咁解姐
個 Po Chu 咪又係 Mei 的好朋友囉
佢另一個老友 Miko 仲出色
以前喺官塘做嗰陣 一次過昆咗十幾個公公婆婆蝕錢 cancel 舊單,誘導轉保去做一張新單,結果畀屋企嘅仔女見到收到份新保單知道老豆老母畀人呃,走去保監投訴。。。結果呢兩年行山咪畀人係咁查誘導轉保囉,連4 5年前果D都捉出嚟 bin C.
前線同事真係多謝曬佢。。。
但又吹漲,條友今年竟然轉咗做 Sales Quality Manager

非銀行嘅巴絲可能唔明係咩概念,我舉個比喻例子說明,季炳強係一個月前出册,政府見佢以前咁猛,邀請佢做警務處處長。由一個賊王變做兵頭

當然啦,Miko姐同區長QQ嘅淫蕩情史,working hour 兩個一齊唔見咗人,兩個係分行閂埋房門3個鐘“傾生意” 仲精彩過佢嘅 compliance....
講開miko同鹹濕伯父QQ,miko未同QQ一齊已經好出名,而QQ未去觀塘之前,同GBO去爆房,以為靜雞雞冇人知,其實大把人知,一句講晒,姣婆遇着脂粉客
咩樣 想睇
賤撚到
臭罌出臭草
跑大中華咪開比大陸人囉
唔跑無生意真係開條毛

利申:已離職
反正有人mon post,不如你地真係叫班人設計返似樣啲嘅product/plan出黎

下下product comparing都輸9條街,而家資訊咁發達,我阿嫲上網打 “保險”都接觸到保險產品

麻煩真係出返啲competitive product出黎

唔好話咩靚plan就唔洗請sales呢啲閪說話
朋友借位分享

依個極品八婆lee po chu 成日人生攻擊d同事 私底下話d同事喺狗喺垃圾 喺龍總時候已經搞小圈子分化d同事 經常話其他d csm唔夠佢鬥 仲有最鍾意就喺入老闆房喊苦喊忽
又唔做野 將d文件嘢比佢條頭馬做 成日講狗講gel甲同埋威迫d同事買嘢俾佢飲
聽講本身有幾個Rm係以前觀塘區同佢熟 喺龍總相遇後都反晒面 反面之後日日同其他人講d Rm點仆街 事實喺佢自己做完閪野唔認數仲要屈尻人

利申:前職員 轉咗去其他銀行
高層點拆呢今次
勁大雞味
態度照舊 plz break zero asap
好彩一早走咗 果陣個target已經天文數字
巴打 之後走左去邊
5年前 已經係sale 上左保險牌
仲想點投訴
行山sell 品牌同服務
我地同客人唔講錢 係講心
唔可以人地靚product 我地又跟住做壞個市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞