行山銀行CPD 誘導轉保 呃鳩d客

371 回覆
360 Like 3 Dislike
咁間垃圾公司,d product 比著自己親戚友都唔會想sell ,d terms又多流程又麻煩,仲咩都係間間銀行都有既產品...點解人地要用你...

淨係識得加前線target,講真好野就會多人用啦...

等睇Virtual bank收你皮

利申:前員工
原本行山銀行咁賓周
估唔到咁誇張 ...
Speak up 好好笑
Ching,你係咪講緊某個前同事
雖然間中聽聞,但原來間銀行保險真是這麽差...
嘩,請問即是提早退保嗎?應該會輸錢 wor.....
請教:叫客輸錢可以的嗎?
Bancassurance要sell客容乜易,product果班緊係hea鳩做算數,邊會諗住要做到隻product有幾competitive
會輸咖,所以之後保監同ma先查cpd查得咁嚴
請問咩係 CPD?
轉保聲明
嘩,請問即是提早退保嗎?應該會輸錢 wor.....
請教:叫客輸錢可以的嗎?
會輸,所以之後保監同ma先查cpd查得咁嚴

過來人分享下當年水客既各種方法

開戶口:
1. 同客講呢個儲蓄戶口有每月定額儲蓄功能,你會想一個月幫自己儲幾多錢?之後直接入機
2. 焗個客開PRF,之後話一係戶口長擺20萬,一係每個月儲$1500儲10年,慢慢儲呢20萬,你會揀邊樣?
啲窮撚身家都冇20萬唯有揀慢慢儲 => 入機
3. 大學生開Green banking,畢業之後就會變PRF,到時就要有20萬,不如而家慢慢幫自己儲錢

信用卡:
4. 而家申請信用卡可以用埋黎做儲蓄,賺埋cash dollar回贈
5. 申請Bupa卡可以享有埋醫療保險

Policy review:
6. 你份單已經交曬錢,不如幫你續期繼續儲錢?
7. 你份單已經到左期,繼續擺係度都冇意思,我幫你續期繼續收息
8. 新計劃既回報好啲,幫你轉過去

大陸喱:
9. 詳細了解佢地既開戶目的,引導佢地講目的係投資理財,再幫佢地搞埋個理財(入機),唔開單就話要審批背景資料,慢慢等消息
10. 兩個月後會自動取消,交左既錢你咪當係開戶費,之後個戶口隨便你使用,唔會有年費
11. 陳總你個戶口太耐冇郁動,資金將會被凍結,今個月要落黎分行辦手續,你邊日可以落黎?

定息:
12. 舊資金利息得一厘左右,不如你拎部分資金做個儲蓄計劃,我再幫你問主管特別俾個高啲既定息息口你?
13. 儲蓄計劃息口高好多,我幫你break左個定期,轉筆錢過去啦

利申: 都係聽番黎
前員工完全諗到dept head個嘴臉係幾咁on9
笑到噴水
AIM???
支持手足上網講出黎保持人類尊嚴
經典對白
師兄厲害
要推
簡直係sell客教科書,啲回憶返晒嚟利申:做過走咗
難以想像可以說服個客輸錢 簡直毫無著數
有啲客真係因為個銀行名俾人水
本身監管都有暗中包庇
好似運毒案只係捉條古惑仔唔捉後面班大佬
大家不如睇下有冇呢間銀行幫中共洗黑錢既證據再舉報俾美國仲好
越靠sales嘅product
通常都係product本身無咩value......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞