行山銀行CPD 誘導轉保 呃鳩d客

371 回覆
360 Like 3 Dislike
行生銀行既保險Plan係行來就出名垃圾,供三年等到第八年進入入息期嘅時候可能都係得幾千蚊(甚至更少)。當年管理層一見到d單到左入息期就會send call list落去分行,叫我地必定要約客黎做新單,約落黎就叫客退舊單買新單增加生意activity,如果d客唔做就會每個客每日放工同你review問你係咪因為你廢所以做唔到,更說明無需要跟轉保程序,直到近年HKMA發現問題,管理層就將所有責任推哂落前線staff到,指員工係為左增加銷售而違規。
佢哋會搵返幾年前嘅record ,當你同個客都唔記得咩事既時候,就會有班後勤同事同d客講反當年你係比d sales呃,務求入到你罪之後就可以交人頭岀去比MA,而刑罰就係扣bonus 扣incentive強迫簽warming letter一年內唔比升職或者炒9你。
為咗做生意當前線員工係condom,無事就加target有事就叫員工一齊共渡難關。加Target之餘另外就降低保險product 既分等你再跑多d,講到分錢就得雞碎咁多(仲話跑多啲咪分多啲囉一定係你跑得少啦),由細升上去既人工仲特別低,食住人血饅頭嘅仆街管理層,老恒你收皮啦!
出左6個行山mt,證明呢間野唔係留人才,係專請垃圾行山?不了
越爆越多
呢間無良公司,點止咁少
呢間嘢啲target仲好笑,sales到數 分行唔到,分行到數 區唔到,代表咩?代表你就算100%到 都仲要跑撚到隻狗咁。啲product簡直當啲客係弱智,吓吓叫人sell情懷,sell 行山bank個名,啲管理層講出口自己唔笑嗰下先好野。仲有啲FSM 日日落行巡,講就話落嚟睇下有咩幫到手,根本係監視,真係有客見搵佢join meeting,sell到pek屎咁,再無限幫自己搵藉口話個客點點點,DLLM 你同人review嗰陣唔見你話個客點點點?啲管理層都係狗屎垃圾,間公司又會好得去邊
呢啲野全行都出哂名,想知內部既野多啲
啱呀,低pay都算仲要唔撚Fair既,有啲位做幾千年都係萬鳩幾蚊,signing個啲做撚死都唔柒加既,sale既incentive 又好撚睇區又睇分行,你跑得多都可以分得少過人既,一有事就開會開Concall講話從來都叫人守compliance,product又唔撚Competitive, target又咁撚大。樓主隻3pay8咪算有良心囉Guarantee 8年break, 你望下隻搵笨晉富先啦dlgh
搵笨進褲真係冇撚得頂都唔撚明product design條友諗乜鳩,點先諗到呢啲濕勁plan
點解啲客唔投訴
自己條數到左,唔跑就俾人問候,係咪放假?自己到數就唔使理分行?唔使理區?
我理你老母咩,跑到曉飛又點?都冇錢分,到左數都叫俾面你!
呢班傻閪管理層日撚日俾啲am水鳩你,班冚家剷bm唔撚識幫啲細,淨係鳩捽,捽你老母個閪咩!
點呀?啲appt點?
哇 越爆越多

去過堅X地城 開户口 個女Sales低胸到...走光
我以為入左夜總會
做左張儲錢Plan有得交換電話點知原來係保險單
幾個月前話自己做左客戶經理
係咁意圖水我買基金行山銀行不了
我都係行山撚 啲plan真係好撚垃圾
良心plan Treasure life🥰
良心條毛咩 最弊係上司叫我地人壽當草錢sell 呃啲後生仔 如果真係草錢唔洗買哩種啦
黃十最好
正唔正 有無圖
呢間濕鳩公司日日都話break zero
Break咗又話張單細要推大啲
仲話need based selling
到到今日都仲捽緊數,WFH都要我地交pipeline,但係又話唔可以用私人電話聯絡客
From my fd
你老母?飛鴿傳書呀?你封撚左間分行點交pipeline?
係呀,我係講緊你呀死肥閪!
呢間黑心企業同人講need based? 係need based個fyc唔會去到7成啦,食水咁深。
啲阿婆仲話行山銀行好,唔呃香港人
垃圾之中既正常
純粹想積下福,冇計既情況下隊張tl
你老母,未到過數
重點係保險部班膠層唔撚使負責,淨係隊班IS同RM出嚟食屎!
自己就走去食女!係呀係講緊你呀Kenneth Au!
過撚左咁多年都要鞭返你屍!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞