美股認真討論區 CXLIX

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我都認同,唔係告人就會贏架ma
到時告輸左,Amason又大跌, MSFT又大升
但D兩邊都要比一舊錢垃圾律師同法官,法庭
真係好無謂,為啖氣
唔震得就快啲放曬D MSFT,換TSLA,安全車
用愛發電
岩岩就諗住咁
班友又高買低沽,尋日收市前一兩小時都出左新聞啦,美國佬都未驚,要走人地晨早走曬
見到E度個反應真係笑出黎
有冇巴打知 定係要等T+2 ?
我只係諗到一個問題,到底法院要點認證中標果個係受Trump影響?
國防部只要提出一大堆理由去證明M$好過AMZN個cloud就得,就算敗訴重新招標,都照樣可以再砌N個理由唔用AWS,冇理由法院可以迫國防部用AWS
T mobile merge sprint 幾個月前已經知pending judge, approve咗都係爆升。我以為priced in
你都岩, 其實係好難比較邊個software好

正如iphone同samsung 用邊個牌子咁

講得出合理解釋就夠

不過呢D事美國個邊成日都有架啦

我都唔知係咪因為勝訴仲有錢賠 所以就博下

因為好多時嬴左既話 唔單止可以拎返本身無既野, 仲有extra賠款個d可以拎到, 有時分分鐘舊錢仲多過本身單野既錢
InsiderScore 網站曾統計,馬斯克歷來只要買進特斯拉持股,特斯拉股價在接下來 3 個月內平均漲幅達 41%,被視為可靠的短期買進訊號。
受此消息激勵,特斯拉 (TSLA-US) 週四股價上漲 6% 至盤中高點,收漲 4.78% 至每股 804 美元。在過去三個月和六個月中,特斯拉股價分別上漲了約 120% 和 225%。本月初,特斯拉股價曾達到每股 968.99 美元。

原來係咁
事實係按數據去比較既話
aws 絕大部份產品係優於azure同其他所有cloud service provider
告政府係要佢公開個評分準則
無需技術分析

咩野吹淡吹奏都係假 專家都去食屎

仲FC埋, 係佢每次買都升呀。100%

呢D真。買入訊號
俾哂位
過多排留名睇又話太高唔敢買
而家係熊市?
事實係唔一定要佢係最好,美國國防部有個傾向係養住兩間以上既公司做競爭,避免來源單一而冇其他選擇/太依賴某一方
軍備如是,chips如是,依次都係
邊駛大學take過fin course先識期權四式同埋long short
Spotify而家抵唔抵買
Insider trade?
所以咪要告上法庭去公開個評分準則囉
除左國防部 無人知來源單一係咪其中一個評分同佔比有幾大 定係仲有其他原因 比如總統既影響
如果下下好似你咁覺得 來源單一就唔中得既話 咁下次出個五百億美元合約係咪唔駛再入標?
我144.5 入左
而家係近緊低位,分注入囉
亞馬遜雲計算部門 AWS 在上月提出動議,指控美國防部 JEDI 競標評估流程充滿「明顯偏見以及不當施壓」,要求法院暫停微軟與國防部的合約,直到法院做出裁決。

亞馬遜同時要求川普出庭作證,更要求法院罷免川普、國防部長 Mark Esper、前國防部長 James N. Mattis 等相關政府官員。

會唔會大想頭左少少呢
法院點罷免到行政
美股只有升唔會跌
宜家先想入 amd / tsm
會否太遲
唔熟晶片的世界有無巴打介紹入門閲讀可以了解下個行業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞