香港卓越獎學金計劃有無消息

114 回覆
2 Like 2 Dislike
無啦無啦,無消息

點解GPA 低點會有first hon??

睇你讀乜多,如果你讀香港無既科機會會大啲。

你地講既conditional offer係指咩
我上年ANU個phd offer都係conditional
個條件就係交第一期學費 照有得in

第一期學費 你果時拎唔拎到佢地個research scholarship?

你指大學
ANU極少出錢俾國際學生
政府呢個都fail所以無要到個offer

好可惜
無啦無啦,無消息

再等一下啦

安慰別人,同時安慰自己
今日都無係唔係代表收得皮?
今日都無係唔係代表收得皮?

唉.........我都想知
UG琴日收咗email
都係等unconditional offer
我諗要8月先有得in

你報咩科?

oxbridge math
有冇人有新消息?

我send email去問,乜都唔肯講

想主動去update 拎到咩offer, 佢話唔得
想問下係咪入唔到shortlist, 都唔肯講, 我只係想可以早D 死心姐

3億既獎學金, 公眾咨詢透明度係咪可以提升少少, 畢竟我父母都有交稅
有冇人有新消息?

我send email去問,乜都唔肯講

想主動去update 拎到咩offer, 佢話唔得
想問下係咪入唔到shortlist, 都唔肯講, 我只係想可以早D 死心姐

3億既獎學金, 公眾咨詢透明度係咪可以提升少少, 畢竟我父母都有交稅

我send 去改choice,都係官腔,話shortlisted 咗先可以
頂好後悔冇報到 本身冇諗過會有offer 但最後竟然真係有

你連apply 都無apply?

唉,apply 左都無用架,如果連shortlist 都入唔到,都無得報offer。。。

唉,apply 左都無用架,如果連shortlist 都入唔到,都無得報offer。。。

你地頭幾擺咩大學

咩offer先

你地頭幾擺咩大學

Harvard MIT

但最後yale收我

你地頭幾擺咩大學

Harvard MIT

但最後yale收我

我擺Oxbridge only.....你嗰啲仲勁...
唔知佢睇咩shortlist...我本身以為係嗰個school list..
咁你本身有無錢讀,Yale

你地頭幾擺咩大學

Harvard MIT

但最後yale收我

我擺Oxbridge only.....你嗰啲仲勁...
唔知佢睇咩shortlist...我本身以為係嗰個school list..
咁你本身有無錢讀,Yale

無錢讀。。。

其實大家都有好offer,我又唔係最頂尖嗰堆,但連基本資料如拎到咩admission offer, 家庭經濟狀況,問都唔問下就決定到"shortlist",唔明囉。 攞獎學金依啲野,睇嚟都要有運先得,大概同中六合彩差唔多

巴打加油啦!
係咪無人有新消息?
我報嗰陣係填PhD
但係間學校畀咗master嘅offer
使唔使改choice
係咪無人有新消息?

冇啊... 但我打電話去問, 佢話之後仲會有人陸續收到通知, 到5月尾都收唔到就可以再打過去check, 幫你double confirm
係咪無人有新消息?

冇啊... 但我打電話去問, 佢話之後仲會有人陸續收到通知, 到5月尾都收唔到就可以再打過去check, 幫你double confirm

double confirm你係咪落選? 有咩用 🤦🏻‍♀️
係咪無人有新消息?

double confirm你係咪落選? 有咩用 🤦🏻‍♀️

起碼依家唔洗灰心住... 可以ff 多半個月... 再認命

其實有諗過去challenge 一下個遴選機制, 不過覺得唔會有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞