香港卓越獎學金計劃有無消息

114 回覆
2 Like 2 Dislike
有無巴絲今年都報左香港卓越獎學金計劃(HKSES),有無收到咩消息

收到master's offers又唔敢accept住
我都係有offer冇消息 究竟係咪我地問題
有無巴絲今年都報左香港卓越獎學金計劃(HKSES),有無收到咩消息

樓主最近有冇update :'(

我都等緊通知

樓主最近有冇update :'(

我都等緊通知

乜到無

拎左stipend 最後都應該只可以兩揀一
等通知
等通知

有人同我一齊等 個心都定啲
等通知

有email la
等通知

有email la

尋日收到? 你係PG/UG?
恭喜哂!!
起碼知道佢地做緊野...
等通知

有email la

恭喜哂!!

PG...琴日出.....
上年印象中都好似5月先in
佢好睇重邊個學校派offer俾你 英美澳加名校
同埋你個科有咩"貢獻"
個時group interview我隔離條友讀grad school會計
即刻俾人問點解要讀grad school
另一個讀醫就完全唔同
等通知

有email la

恭喜哂!!

PG...琴日出.....

哈哈, 我都係PG。

如果今明兩日都冇消息, 應該都放棄得

畢竟email 分開send, send 3 日點都send 完啦...
同埋你個科有咩"貢獻"
個時group interview我隔離條友讀grad school會計
另一個讀醫就完全唔同

哎呀, short list 都未過

不過有人願意share 下experience 真係好nice

上年你係咪4月中收到short list 通知?
同埋你個科有咩"貢獻"
另一個讀醫就完全唔同

點先算名校,姐係嗰個國家既top school?
竟然係Group interview仲以為會一對一

可唔可以問下你係讀邊一類科目?

Engineering

Engineering

上年有9 個computer / engineering 得獎, 機會比較大。

我係讀health-related, 上年得3 個....

ANYWAY, GOOD LUCK!
同埋你個科有咩"貢獻"
另一個讀醫就完全唔同

點先算名校,姐係嗰個國家既top school?
竟然係Group interview仲以為會一對一

係 我唔覺得佢地會睇subject ranking做到咁仔細
應該只睇大學排名就算
其實呢點佢係獎學金個介紹度好似都有寫

上年係3個人一group 今年唔知會唔會有改變
都係問下你 讀完呢個課程會點幫到香港
感覺上佢地唔鐘意人太理想主義 講d具體 實際既貢獻比較好
同埋英文既流暢度好緊要

利申 unsuccessful
有幾多人仲係無消息?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞