突發 有香港人在倫敦被英國童黨私了

629 回覆
832 Like 41 Dislike
但得香港唔封關,老實講冇分別
其實林奠已經將香港變中
係咪行錯左區
老實講,呢個時候一定要insult返佢哋,話佢哋racist同ignorant
最緊要強調自己NOT OFFENDED because I AM NOT CHINESE.
所以有啲人話要求英國給與BNO 居留權
有少少一相情願,英國佬咁撚現實,點會
依家脱左歐更加
SUNSET EMPIRE
到時如果真係比英籍你 唔好要呀柒頭
想當年db搞ball 名校secrets幾多女女濕曬出po叫春
同黑人個單差唔多 本身班爛仔都想搞事只不過借肺炎單野做借口
第一個回覆唔係叫人還拖,咁反乜撚野抗?
英國狗係一班投完票先google咩係脫歐嘅人
你估佢哋有腦咩
但係鬼佬歧視睇樣㗎咋
呢句真
咪染污白鬼地方
咁香港的確係中國一部分
客觀存在
點呦
傻西先信連登仔
都係返返現實世界啦施主
老老豆豆
1. 比人打要還拖唔夠打全部就只集中攻擊一條友,做到damnage就有機會走得甩(當然都有機會比人打得仲金但我都會打左先講)
-
2. 兵慌馬亂之際唔好講自己係HongKonger先,佢地打緊你就無時間比你解釋,只需要強調I am not Chinese (除非佢地特別問咩地方,如果唔係都係直接講自己唔係Chinese先,佢地個腦spin去咩國家係佢地嘅事),最好mock到佢地accents講呢句(未必停晒手,但肯定會lag一lag先)
-
3. 歧視一定有,同時都有一班鬼好鐘意同亞洲人做朋友。要保護自己,首先要blend in人地,去到貴境,唔好諗住即該搵同鄉/黃種人做朋友覺得易溝通,因為咁樣係班鬼眼中你係睇唔起緊佢地/自己人圍爐講其他人壞話(因為班鬼聽唔明中文)咁第一印象差左你之後再say hi就太遲。所以一到步識左一班白人朋友先無死錯人,白人係唔會覺得自己白人主義,呢樣野係周圍嘅人賦予比佢地,盡早接受現實,會blend in 得更快更順利

利申 經驗愚見
遲早台灣人都歧視香港來的手足
井蛙
日落廢國連啲國民都特別弱智
開片
日落帝國連下一代都咁撚蠢,香港人同蝗都唔識分。
講得冇錯,日本近二十年每年一個諾貝爾獎得主,仲要9成嘅係本科至博士都係日本讀

當然佢哋都會同其他國家嘅大學合作同交流。
以學術嚟計,日本有幾間大學應該己經排在世界頂尖之列
所以話黃種人去到邊度就連nigger 都會歧視你, 所以黃種人一去到外國只會成為二等公民
所以我哋香港人一定唔可以移民去外國做二等公民, 我哋只有 唯一 道路可以行就係香港獨立
早就要啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞