128gb sdxc卡有咩推薦

55 回覆
0 Like 2 Dislike
幫人問
本身用緊sandisk extreme 64gb 90mb/s
入大相嗰陣頗慢
想盡量要返sandisk budget 400$
順便問埋巴打們會去邊買感謝
或者有冇相機黃店可以比我去睇
旺角星際啦
Sandisk uhs i 黑卡街價250上下 170mb/a read
Uhs ii 1499好似
呢款卡要用sandisk uhs ii card reader 先上到170mb/s。
Uhs I 點會要uhs ii reader 咁未有uhs ii之前點用?
五毛會員#71341
我想睇下你影波影閪影女女屎忽窿D黃色相
三叔Evo plus 128GB

Read write都95MB/s
假設你電腦行足90MB/S, 一分鐘係入到5.4GB
你得張64GB 頂哂籠15min 鐘入哂64GB
90MB 呢 UHS-I就到哂頂, 最多100MB/S
你要再上就係UHS-II(150MB/S - 300MB/S) 同UHS-III (300MB/S - 600MB/S)

不過呢你要換支援UHS-II/UHS-III CARD READER

除非你有機支援UHS-II/UHS-III ,如果唔係為左入相快買UHS-II/UHS-III 就真係哂錢玩意
係只有sandisk特定card reader先行到170
其他所有card reader都行唔到, 包括佢自家既uhs ii card reader都唔得
https://www.cameramemoryspeed.com/reviews/sd-cards/sandisk-extreme-pro-170mbs-uhs-i-u3-v30-128gb-sdxc-memory-card/
唔該晒咁多位巴打 會去星際望下大家介紹嘅
星際呃錢 去深水埗睇下
呢個card reader貴唔貴?咩型號,想去黃金買
完全唔suggest你買呢張卡+呢個特定card reader(呢個card reader又貴又難搵)
你買張平價uhs ii (Lexar 128GB 1667X 二百幾)+uhs ii card reader (Sandisk imagemate pro 百幾)仲好
Samsung EVO 128GB UHS-I or Toshiba UHS-II
邊度賣1667X 二百幾?
有無巴打用緊sony 嗰張,效果係點
冇投訴
多數amazon
好正
sony機個write speed 廢到爆,幾正都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞