[日本留學]有冇巴打準備考黎緊6月EJU?

16 回覆
0 Like 1 Dislike
溫成點?
留名
文科仔上年考
日文320 記述40 綜合科目160
合左March 兩間 四月入u
人在日本 語言學校未grad
等大學出文件再更新visa
難唔難考?
用咗幾耐prepare?
其實係咪易考過Dse?
其實淨係考eju就唔太難既
我淨係認真溫左一個月
全部都係mc而且會拉curve

但而家越黎越多大陸狗 競爭好大
仲有面試/校內試/志望理由書
要好好appeal自己先得
唔該晒巴打
11月 日文348 記述45 數2 128 chem 91 phy53
合咗 東京理科大 立教 関西大(有30萬yen獎學金) 立命館
全部都係報chem

有人理科同我總分差唔多但係chem 7X phy7X 炒咗立教 同 東京理科大 佢報phy

唔知會唔會係志望理由書問題,但我覺得日本仔鍾意一科好啲多過平均

香港人考eju好少嘢有得參考
有啲咩問題隨便問,睇吓我答唔答到
佢理科同香港syllabus 差好遠,用咗半年時間温數
我2018 dse chem 5 phy 4 math core 3 冇m1 m2
理科仔早啲温
推薦參考書嗰啲都可以問我,我買咗好多
如果報個科唔睇數學既話係咪直頭唔報數學都得?
文綜買左米色個本ハイレベル黎溫,由0開始有D擔心
仲有記述你地點溫

我數底差 直接唔撚報
high level睇熟曬坐底都有140~150
剩底d靠死記既地圖題就睇彩數(例如問你邊個湖係邊個國家)

留個tg https://t.me/Mike167
咁都安心D...
巴打加左你tg
介唔介意加tg俾啲建議我
https://t.me/jason112212
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞