一句講哂 AC68U 定 R7000

1001 回覆
840 Like 840 Dislike
屌你鬥左幾個月仲係打和
1000m
主力想揀牙石
Ac68u 定 ac88u 好
求 訊號好 穩定 少bug
筆直2000下
全屋生果機
一直用開N56U, 用左5-6年
極少要reboot,又穩定

但近排2.4G死左 完全 search 唔到
IP6S 連5G download得果1x, 但up load 7x
係唔係開始打柴了?

如果效能差不多,計體積的話。二者同N56U比 會不會好大差別?
想換router 好耐,追晒成個post , 今日最後買左R7000 , 好多巴打話r7k要刷rom , 小弟對電腦同router 認識唔係好深 , 有無巴打可以簡單咁解釋下刷左rom 會有咩分別 , 多左啲咩功能 ? 同埋刷rom 既方法係點? 唔該晒

唔識就唔好搞
變磚仲要無埋保養就唔好啦

咁巴打可唔可以順便答埋刷左rom有咩分別?

對你來講無分別

想整返個R6900
1000m
主力想揀牙石
筆直2000下
全屋生果機

仲要問? AC88U啦

二千呎
淨擺一個router
筆直一二千
有咩選擇?
For 100mb用
AC51U 係唔係都夠做?
1000m
主力想揀牙石
筆直2000下
全屋生果機

仲要問? AC88U啦

Ac88u 好多地方都斷哂貨
想問下r7000定r6900?少一個usb2.0 port整體上影響大唔大?
asus router 好易壞,有用過就明。

散熱太差
想問下r7000定r6900?少一個usb2.0 port整體上影響大唔大?

好睇你多唔多用usb
少一個usb 頭平百幾蚊
其他裡裡外外完全一樣

好睇你多唔多用usb
其他裡裡外外完全一樣

普通用家一問
Roster d usb插位有咩用

好睇你多唔多用usb
其他裡裡外外完全一樣

普通用家一問

可以整network printer
又可以整個usb 外置硬碟擺戲
經大電視播

最重要可以擺相擺音樂擺戲
你喺外面街都可以睇得番
直頭成個nas 咁
r6900 真係好抵用
蔗渣價錢 燒鵝享受

小u 有介紹
http://upsangel.com/router-2/2017-netgear-nighthawk-r6900-r6400/

京東 koolshare 有時499 人仔

好睇你多唔多用usb
其他裡裡外外完全一樣

普通用家一問

可以整network printer
又可以整個usb 外置硬碟擺戲
經大電視播

最重要可以擺相擺音樂擺戲
你喺外面街都可以睇得番
直頭成個nas 咁

多謝巴打解答

打和
一半一半
買左r6250
想問下咩cable support 到1GB? cat5e 得唔得?
3 個月都係506票平手
想問下咩cable support 到1GB? cat5e 得唔得?

5e短就得,長就要CAT6
要free DDNS、AiCloud、直立放置:RT-AC68U

唔怕大,少reboot,唔怕UI難用:R7000

利申:兩隻都幫人買過同裝,華碩喺贏介面,但firmware都要刷merlin至穩定,R7000中少企公司商用,未試過要reboot
依家我會揀RP-AC68U
要free DDNS、AiCloud、直立放置:RT-AC68U

唔怕大,少reboot,唔怕UI難用:R7000

利申:兩隻都幫人買過同裝,華碩喺贏介面,但firmware都要刷merlin至穩定,R7000中少企公司商用,未試過要reboot

r7000唔刷都穩定?
r7000介面尚算唔難用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞