[請勿亂買普通口罩] 網購外科口罩集中討論 3

717 回覆
120 Like 5 Dislike
Gmarket想揾人夾運費 有興趣嗎
尼隻比唔比得上astm level 2?
搭單問下有冇人會網購酒精搓手液?
香港周圍都冇貨
PFE 0.1 µm 過到98%
Fluid Resistance 過到 120mmHg
即係已經有ASTM 2100 Level 2
今日買咗依兩隻
made in tw & jp
應該唔錯不過都幾貴
$1.3 & $3.3 一個口罩😷
女朋友買左兩盒藥房 空立淨

冇產地,日文字,冇iso ,冇bfe,pfe乜e都冇係咪垃圾黎?
得astm f2100 level 1 o唔ok?
唔記得出圖,補返先
就咁PM2.5都唔得㗎,不過個盒正面左下角有ASTM F2100呢個認證,即係符合美國對外科口罩材料嘅標準,代表可以阻隔大過或等於95%嘅細菌同飛沫,所以你呢隻係正規嘅外科口罩,可以放心使用
醫院用一定好 但老老實實話你知 其實咩口罩都冇用 因為wars係病毒黎 好彩嘅係佢「暫時」係飛沫傳染 所以只要口罩有防水層同埋勤力換就冇咁高機會中招 至於之後發展到直接空氣傳染就大家攬炒了 而醫院用嘅我估都應該冇死
啱啱搵到淨係有bfe>99%
無寫vfe
要等幾星期先有
thank you
我都掃左11 盒
呢個系列有d款係好似tempo 咁有味既 小心
amazon俾free prime我
預27 到集運倉
http://www.medicom-japan.com/products-c/mask_drguard.html

BFE≧99.0%
PFE≧99.0%(0.1μm)
香港人真係好撚忙
依家做好保護自己措施!
亦勿忘記 香港警暴問題
五大訴求 缺一不可

希望大家都健健康康 Good Luck
唔係俾人正面乞嚔噴中就冇問題
個mmHg係指液體壓力
Level 1 = 80mmHg
Level 2 = 120mmHg
Level 3/N95 = 160mmHg

btw, 真係咁唔好彩正面噴中
最大問題其實反而係你對眼
因為呢隻病毒眼粘膜都入到
想問下有冇人知iDR係咩牌子黎
搵到個盒淨係有bfe>99% 無vfe pfe
同埋astm f2100得level 1
左下角有寫ASTM 2100
最低嘅Level 1都有PFE 95%
定期洗面
唔會正面噴中嘅
同問
記得洗手洗手洗手
千祈千祈千祈唔好捽眼
即係呢款bfe pfe>95%
無show vfe都ok?
屌岩岩正想比錢買呢盒,沖個涼返黎見到無哂貨,原來比你掃哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞