2019-2020我徒步環島過年

5 回覆
2 Like 1 Dislike
風頭火勢 仲走出去?
係,對唔住,原因唔講得。
只能夠講如果非必要,邊個會唔同屋企人一齊留翻係自己最愛既香港過年呢? 大家一定要贏。

咁話說,我就17號去咗台灣,係臺北陪咗fd三日之後呢,就開始咗環島之旅喇。

第一日(1月20)臺北-桃園機場 同fd一齊行既 就冇影到相。

桃園機場過夜幾正 個美食廣場好舒服

第二日(1月21)桃園機場-新竹 咁係新竹就識咗個本地人,聽到我係香港人之後呢,就帶我去咗睇當地既連儂牆。位置係新竹東門地下隧道入面。

隧道入面幾個流浪漢聽講咗我係香港人都好激動咁同我講: 冇人破壞,有過一次都被佢哋幾個嚇走咗。
係新竹都識咗個大波台妹,盛情邀請我話如果除夕(1月24)可以到雲林,就可以同佢一齊過年
新竹呢,就喺網吧過夜320新臺幣8個鐘。

第三日(1月22) 新竹到臺中。係你冇睇錯,成80km。
因為要全速趕去雲林,本身每日40km個速度係會遲既,咁我就打算索性一口氣狗沖去臺中,但到竹南鎮(未到一半)既時候呢,就已經下晝三點,入黑行路好危險,就係竹南鎮廢鐵站買咗架就嚟散既單車,全速前往臺中,到臺中既時候,都凌晨1點了。腳就真係就嚟殘廢咁。就奢侈d住咗晚hostel,350臺幣一晚

今日,第四日(1月23) 臺中到員林,二十幾公里。因為前一日實在太癲,一起身周身痛。本身184cm,但成115kg加埋個大書包可能成130kg。大肥佬本身冇操開,每日咁行法。已經好難得喇。
宜家準備出發,出發前呢,留意到臺中都有個連儂牆

你話佢利用香港宣傳選舉都好啦,至少係有人standing with us
大波台妹相?
把聲好溫柔!
自己想去旅行就去旅行啦 死港豬 藉口真係多
街邊聽人講話台灣政府已經準備咗4500萬個儲備口罩比居民
尋晚睇大陸消息就話對來自疫區旅客用乜核酸盒快速檢測

香港政府就話 冇事 用探熱槍就夠

淋病真係去咗外國就唔在乎香港人生死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞