突然打唔到字,已經確定唔係keyboard問題

30 回覆
0 Like 2 Dislike
唔知點解部電腦一撳Ctrl / Shift / Alt / windowkey

個keyboard就全部打唔到字,只有按一下CapsLock 先可以打得返!

已經試過換新keyboard都一樣!

用緊Win7
有冇人知點解呢?
多謝大家
相黏鍵開咗?
已check ! 無開
底板問題?
點check ? 有咩可以做?
螢幕小鍵盤
你用所有程式都唔得定只係特定程式先有問題?
用屏幕小鍵盤可以啊!
係呀所有程式,word 啊,瀏覽器啊都唔得
左右兩邊ctrl alt shift都有事?
去access center, 睇下keyboard果度有冇tick左咩
係!
換keyboard
Check driver

已換新都一樣
用 linux 試下
點試?
live boot 去 linux 睇下個 keyboard 用唔用得返
再簡單 D keyboard 用其他 port
Linux 唔識呀!

已經試過換其他USB位,都係唔得!
keyboard個Driver都試過重裝!
check 下有無開相黏鍵之類
自膠
已經睇咗!無開
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
屏你老母
發現左!入safemode 無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞