新手買相機,求推介, budget 15k

21 回覆
0 Like 2 Dislike
主用途:
影product ( accessories )
街拍
拍少少片

外觀 ( 偏好Sony ,Fujiflim)

我偏向無反,之前用開GR 傻瓜機。
A7r3
我睇左 a73 and a7r3

我見a7r3 像數高勁多 但去到a9 又同a73一樣
A9做嘢機嚟 影到>影靚

Btw影product要買枝微距
基本上都冇乜討論空間
影product 一定 Sony > Fuji
然後要高像素所以R3
有冇話邊支 大路
最最大路就係canon枝100 2.8L無論咩system都有好多人用 sony唔知有冇
人稱百微
product photo for 網頁用 ,唔洗printout 係咪a73 已經夠用,定因為新手方便crop 因為都差成3k
Thank you very much
夠用,投資喺鏡頭會保值少少
介指算唔算細粒
我就係怕越買越貴,同埋岩岩見出左a7r4 , 其實係偏向買便d 既 a73 唔知會唔會好快出a74 , 之後跌價,依刻入手會唔會笨實
Oic 我爬下你d 推介先,多謝您地介紹,開始有方向了
想問吓Sony RX100 VII點睇?
利申:新手
2 手a73 + 2 手24105.
有淨買支macro
加多少少 1dx mark3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞