今年JUPAS 少成二千幾人

168 回覆
214 Like 6 Dislike
我驚班人讀唔掂咋
你知㗎啦
有得咁講
多早幾年出嚟
競爭激烈都係萬幾蚊
我應該最慘嗰批香港人嚟

男女合拼升中派位
母語教學
數碼鴻溝

三樣中晒
上年LU已經有啲科係收15,16分
少咗咁多人考
就算神科都會易入咗啦
都係睇叻嘅人每年有幾多
其實全民有學識係好事
只係。。。
有班人生不逢時啫
其實入到都無用學曆貶值到咁樣,變到好似台灣咁,個撚個都係大學生
末代高考6萬4人係咩意思?
AL 應該冇6萬幾人?

btw 末代之後果年jupas 多左人 係咪AL 撚去哂自修dse
err就我所知,咁多年嚟D學位係少左+大學寧願收國際生(可以升大學排名>國際化),都唔撚會收咁多本地低分學生...
上年都係4萬幾人,1817都介乎教大~八大以外,真係話拎大學學位都唔難,但肯定唔係咩入唔到三大就弱智,極低分都有八大offer

同埋舊制大學生係社會尖子,但而家學歷貶值,而家大學生邊有以前咁好待遇,似基本野多少少

利申今屆DSE
睇師兄你呢個logic應該一係yijin仔,一係就直情做緊警察
師兄有冇做過iq test?我覺得你唔做iq test哂左,做完之後可以拎份報告申請傷殘津貼,弱智好似可以拎到一個月幾千,駛唔駛我教埋你
填form?
21分而家都唔會入到三大除左哂銀時
仲入奶共u
自膠, 岩岩諗清楚d
末代AL 同首屆dse 係同一年

呢個6 萬4 應該係首屆dse 既數字
但跟住下一年jupas 多左幾千人 點解會咁,AL 炒左照計都係non ju 自修再入
諗起我個fd第二屆廿七分入浸中
就黎讀唔成書都入到u
枉我地ce al年代打養餐死
03-05年出細嗰班差唔多3322=有offer
就黎讀唔成書都入到u
枉我地ce al年代打餐死
2000-2008年
CE每屆都有8-9萬人
而家DSE得返4萬人
學位(jupas direct entry)會唔會收少咗成倍咁多
大撚把蝗仆過來考dse
18 19 都入到sci engine
中醫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞