覺唔覺考棍波一take pass嘅先係真男人

113 回覆
46 Like 55 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=-eGC6AqNi90

上斜唔駛畀油, 你真係痴撚線架
屌拗乜鳩啫
總之我就似唔駛畀油
無溜後
一take pass
你話西邊街嗰啲斜到仆街嘅要畀油都話
澤安依條唔太斜都要畀油嘅你不如考慮下會唔會係自己彈極力子搞到死火
到biting point基本上已經feel到架車有力上,鬆手掣,hold實極力子,等架車向前行再慢抬就已經得,駛鬼畀油

我個師傅教車嗰陣仲show埋畀我睇三種情況
一,極力子未到磨擦點,架車溜後
二,啱啱到磨擦點,架車動力同地心吸力相抵消,hold住唔郁
三,再抬高少少極力子,架車動力大過地心吸力,慢慢向前行
信不信由你,總之我棍van未試過斜路起步要和油
平路係唔駛, 但係人地講緊上斜呀
我就考澤安嘅
上斜我都唔駛畀油
咬準個biting point再慢抬極力子就得

https://www.youtube.com/watch?v=-eGC6AqNi90

上斜唔駛畀油, 你真係痴撚線架
屌拗乜鳩啫
總之我就係唔駛畀油
無溜後
一take pass
你話西邊街嗰啲斜到仆街嘅要畀油都話
澤安依條唔太斜都要畀油嘅你不如考慮下會唔會係自己彈極力子搞到死火
到biting point基本上已經feel到架車有力上,鬆手掣,hold實極力子,等架車向前行再慢抬就已經得,駛鬼畀油

我個師傅教車嗰陣仲show埋畀我睇三種情況
一,極力子未到磨擦點,架車溜後
二,啱啱到磨擦點,架車動力同地心吸力相抵消,hold住唔郁
三,再抬高少少極力子,架車動力大過地心吸力,慢慢向前行
信不信由你,總之我棍van未試過斜路起步要和油
考牌合格同識揸車係兩回事黎, 見過棍van 1take p都未甩就炒到停牌; 又見過棍van 4take 到今日都未試過撞到人, 揸左30年車只係比人撞過一次, 利申棍van 2take
上落都係
我智力唔正常,比常人高
其實仲要睇考場同考牌官
全港有4大地獄考牌官

利申 : 係其中一個地獄官拎一take pass
前面係咪傻
棍仔貨van斜路起步邊駛比油
扭力夠大自動行啦
三, 私家車會死火
我知
所以我一直強調棍van/柴油車
我學同考都係到磨擦點, 架車會CHOK一CHOK, 鬆手制, 架車唔會漏, 再放多少少CLUTCH就行
私家車
到摩擦點
開始慢慢比油
到車頭郁 就鬆手制 同時放Clutch
其實無論駛唔駛和油
都唔應該溜後
最多都係死火即刻踩腳掣
會溜根本係未咬到磨擦點
btw巴打你咩年紀
竟然會係airsupply
行年30,不過十幾歲上高登已經係叫呢個名
正野

1take 2嘅
1take 9/10
1 take 18
一炮冇難度
柒少陣啦屌你老母
溜後重要溜兩次都合格
你知唔撚知醜呀
有部分1take就以為自己真係好撚勁,然後⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯再沒有然後
係又點?

雖然我係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞