《覆沒‧香港》 - (少甜+喪屍)

278 回覆
17 Like 4 Dislike
你都冇文,叫人點支持呢?
《覆沒‧香港》 【五十六】

Ben視覺

「唔好啊… 喂… 頂你! 你痴咗… 你… BEN哥…你快D阻止佢…唔好啊…」 跌係地下既亨利邊雙手後撐,一邊對我苦苦哀求,求我去幫佢。

文仔高舉短刀步步進迫:「你有十秒去選擇….」

我見唔到文仔既表情,從佢雙手微微戰顫既可知文仔心情十分忐忑。

去斬一個人,到底係要幾冇人性先落到手? 望住舉棋不定既文仔,我明白佢既難處。 因為我同佢都一樣係正常人。

「唔好過黎…….」亨利快要喊出黎。

「….咁我比個機會你,你退去後面,唔好跟住我地。」文仔將短刀放下。

「下…下…. 但你叫我去邊…我一個人會死架…大佬….唔好留底我一個人係度…嗚…唔好DUP低我…」亨利見文仔放下刀後就冇再後退。

「同你走? 你咪癲啦。 你比喪屍咬到,隨時會變喪屍咬死我地…….」文仔強迫亨利:「屌你個西,一係斬燃左腳隻先比你同我地行!!! 依個係我最大讓!」

「痴架….斬左我隻腳我點行…點逃走? 出面咁多喪屍我咪死梗???」亨利越說越激動。

「你….」

我走上前:「文仔,唔好迫佢啦。」之後安撫亨利:「亨利! 我明白啦,我唔會比你變喪屍! 」

「Ben哥….」亨利感動流涕。

「黎~ 起手先!」我申出手比亨利示意要扶佢起身。

「唔該~」

亨利才剛被我拉起,我順勢右手搭到佢背部,再用力一推。

「嘩……..」亨利被我從天橋頂推下,倒在告士打道上,一動也不動的。

亨利已經死左。

「喂….你…….你做咩事推佢落去……」文仔不敢相信我會推亨利落去。

「佢已經係死路一條,仲會害死我地。 一係佢變喪屍咬死我地! 就算斬佢隻腳之後都會減低我地生存機率!!! 我地負擔唔到依個風險!!」我斬釘截鐵地對文仔講。

「屌你…亨利係個後生仔黎,你做咩要咁….做咩要推佢落去?」文仔怒罵我:「你冷血架….」

「你岩岩舉刀想斬落去又好我好多咩? 你問心,你自己真係冇諗過斬佢? 」

「我只係想斬佢隻腳…. 同嚇下佢要佢唔好再跟住我地…. 我冇想過要殺人架….」文仔拋低把刀坐係地上。

「咪天真啦! 唔係佢死就係我地亡啊! 你做事就係唔夠狠。 我只係做左件你唔敢做既事! 你要知道我地要生存落去,就係要咁做。」

「…. 我做唔到… 我一直都冇你咁心狠手辣,我知道一直做生意都係跟住你同大舟行…哈…. 我冇用…. 我知道…..哈」文仔索性訓係地上笑:「就好似當年出創世紀咁。 大舟就好似羅家良一樣指揮,而你就好似陳錦鴻一樣係背後做事買賣股票賺快錢… 而我呢? 哈…就好似冇用既郭晉安咁跟住你兩個走….」

「做咩冇啦啦講CCTVB?」

的確,我知道自己殺左人! 我就好似文仔所講,好似陳錦鴻一樣入左魔一般。但為左自己,為左見大舟。 我係唔可能死,我要生存落去。 我已經睇通一切。

「BEN,我問你! 如果係我被咬… 你係唔係都會殺左我?」文仔問一個我答唔出既問題。

想了一下。

「…. 如果係我被咬,我會自殺!!!」 我唔想自己變喪屍怕有一日變成喪屍既自己會咬死大舟…. 我亦唔會想自己傷害好朋友。 我會阻止一切會傷到大舟既人同事情發生!!! 為左自己愛既人,我會遇神殺神!!!

「哈….好笑…..即係你會殺死我啦!! 好! 咁如果被咬既人係大舟呢?」文仔企起身望實我:「你會唔會親手殺佢?」

「….」

「答我啊!!!」

我唔識答佢…. 對自己所愛既人….我會點?
終於出文啦響巴
《覆沒‧香港》 【五十七】

Bella視覺

「喂…」我同Jolie被鎖左入一間房內,只得我地兩個人係入面。

房內有一大塊鏡,除此之外就只有我地入黎度門。

貼近大鏡望,可以見到有幾個人影係鏡既另一面。

「喂! 放我地出黎啊,放我地出黎…」 我不停對住鏡大罵,就好似一個癲婆一樣。

另一面冇任何回應比我,令我感到好不安。

Jolie就挨住牆邊休息,佢似乎真係病得好嚴重下。

我亦背向大鏡坐在地上休息,同時我留意到房內原來有兩部CCTV拍住房內情況。

身處警局內令我想起過去既事情。

我係出身一個平凡家庭既獨生女,出世後一直住婆婆屋企由婆婆一手湊大。 爸媽都係要返工冇理我既人,一般香港家庭都係咁,父母都係要返工搵錢,仔女就係屋企冇咩家庭溫暖。

婆婆好錫我,細個好鐘意食M字頭快餐,婆婆係老派人只愛食中菜飲茶。 每日早上我會陪佢去酒樓飲茶,之後佢就會陪我去M字頭快餐食漢堡包飲汽水,果段日子真係好人生最簡單最快樂既日子。幼稚園到小學婆婆都好錫我,煮飯起居返學等都無微不至。

可惜我升中學既暑假,婆婆過世了。老人病自然去世的。 果一個暑假我冇一日唔係喊住過。

父母扮過婆婆後事又再次忙返工賺錢,爸爸係酒樓廚房,媽媽係街市賣菜。 佢地兩個每日都係一早出門,放工唔會立即返屋企,因為佢地好鐘意打牌賭錢,放工後一係去同事朋友屋企打牌,一係就雀館搵腳。馬會亦係佢地常出沒既地方。

升中後我早午晚3餐都係自己搞掂,父母比一個星期家用我,我就出去買外賣食,就好似自己一個人生活咁,完全冇家既感覺。

對於冇家庭溫暖既我,最好就係搵到有人會愛護自己。 係中一下學期,我同一個師兄拍拖。

第一次都係比左佢,就係我屋企發生。

第一次係好痛苦同時又好甜蜜! 我同自己講我搵到老公了。 一個可笑既天真諗法。 男生都係貪新鮮既動物,玩過幾次就會換畫。

但第一次拍拖既我又點會明白依個道理? 傷心係必然的吧,要生要死既我開始成日流連街頭,學業亦慢慢荒廢。

慢慢一步一步的學壞,一班校內既壞學生開始同我有接觸,每日放學會去行街出旺角玩,去唱K等等。 一切都令我好似好開心。

第二三四任男朋友都相繼出現及消失,我亦完成左中學課程。 當然係唔會升到上大學。

不過我亦冇覺得任何失望,反正我都唔鐘意遘讀書。
臭雞Bella
典型公屋mk妹
《覆沒‧香港》 【五十八】

Bella視覺

中六DSE後父母就同我講:「反正讀唔成書架啦,出黎做野啦。」

佢地只係唔想比零用我姐:「好」反正我都唔想讀書,做野搵錢又可以買靚衫著。

「記得比家用啊!」阿媽叫我要比家用佢,都係預期之內。

畢業後就去左旺中做sales,我同幾個朋友都係MK返工,日日都見面放工唱K放假買衫扮靚,生活得好自由自在,自己搵自己洗。 果段時間我已經將自己心思放晒係朋友同拍拖之上。

「Bella不如一齊搬出黎MK附近住啦! 返工放工方便啊。」做左幾年野後幾個朋友話夾份租屋企。

反正屋企都只不過係一個地方比我訓覺用既地方,日日坐車返屋企都花錢花時間,我同意左夾份出黎住。

不過我冇想到原來搬左出黎自己住,一年過去後,我開始感到生活壓力會大咁多,錢完全唔夠洗。

但我既朋友似乎唔係太辛苦,因為佢地有男朋友貼錢,再唔係就扮工搵得比我多。

男朋友我都有,不過佢做”圓氣”廚房,搵得都唔多我去邊,完全唔肯貼錢比我。 大時大節禮物都唔會名貴我去邊。 名牌包包我都只係買國貨。

平日出街比其他用真貨既人眼望望我個假貨,我都唔太介意。 但自從出左黎住,同D姊妹一齊多左,唔多唔少有比較。

姊妹A:「Bella其實你咁靚女又好身材,搵個有錢仔啦。依家你20歲,襯仲後生快D搵個好男人。」

姊妹B:「係啦…. 唔好浪費左你天賦。男人都係咸濕架啦,你搵個冇錢個腦又係裝精,有錢既都係裝精。有得選擇梗係搵個有能力既男人啦。」

一齊住左幾年姊妹傾計時間多左,我既價值觀都開始有所變化。

我唔想再成日食D cheap cheap 壽司,唔想再用假貨比人係背後笑我。 自力更生我唔係冇試過,但我更應該襯自己仲後生搵個好既男人。

係網吧陪梗壽司仔打機既我咁諗。

「聽日返早班,我走啦。」我同佢講。

「哦…」壽司仔頭也不回的答我。

我離開左網吧係街上自己一個行,不停思考自己可以點做去搵錢過好D既生活。

「喂,套《踏血尋梅》好似幾好睇啊,不如我地去睇~」街上某人講。

《踏血尋梅》我記得係講一個援交女仔被個客殺左。 唔通我要攸援交搵快錢? 想起姊妹B講男人都係咸濕,其實搵男人錢真係會好快,如果唔係都唔會有咁多女仔做。

我開始上網睇下有關援交既野,發現原來同男人做一次可以收成一千蚊。 一千蚊,做幾次盲可以買個靚袋用。

試一試冇壞吧? 反正都只係同男人做愛,又唔係未做過。 做完就有千幾蚊收,反正自己唔係好唔鐘意做愛。
《覆沒‧香港》 【五十九】

Bella視覺

網上討論區係一個比較有名既平台去約人交易。

開左戶口後我唔係第一時間出post比人約,而係識左幾個女仔同佢地交流一下。

係果度我識左Jolie,佢係一個已經做左幾年既女仔,佢同我講出黎要小心比男人走數,同一定唔好比相佢地睇要出黎見面,仲有要開一個工作電話。

我事後先知道原本Jolie係依個圈內係好有名既人,有好多熟客。

了解左援交既流程同危險後,我就出左post等人PM約。 冇想過既係真係有好多人問價同要電話,不過都係問完就要我send相比佢地。

如果我send左相,佢係我識既男人咪好尷尬,而且仲好大機會比人放上網唱。 所以我一律回覆冇相,要直接出黎見面。

第一次做援交,同個客約左佢先上房,拎左房後我先上去。

佢通知我房號後就上房搵佢。 當收到佢房號後,我驚到想走人,我有少少後悔自己點解要為左錢去做援交… 但我可能可以係援交之中搵到有錢人呢? 我下次決心走入房內。

但見到個客後,我發現自己好天真。第一個客係一個中年男人。

援交係一件高消費既事情,比得出千幾蚊既金額再加上時鐘酒店既錢既人唔會係後生仔,又或者可以講話後生仔可以出去溝女,中年人都已經唔係咁易可以溝到女。

中年男人見到我,立即露出下流既笑容:「嘩…你好靚女啊….」

見到佢咁既樣,好想走人。 但佢已經行到我面前拖住我同時將門關上。

Jolie同我講過間唔中會有D靚仔後生客,不過多數都係中年人。 佢叫我上到房要扮到唔驚,唔好比人知道我係第一次做,如果唔係會比舍客蝦同可能會走數。

最後我都係挨過去了。 第一個客人好似好滿意我表現。

收左佢$1500後,我同佢講:「多謝老闆!!! 記我幫我報告寫好評啊~」做多年sales既我早已經訓練得對住任何西客都可以好聲好氣咁講野。

「好啊~ 你真係好正,一定要番食你~ 哈~」中年客離開了。

我一個人訓係床上喊… 我覺得自己好Cheap好污糟,為左錢同個唔識既人上床。 喊完我去左沖涼,但沖極都覺得自己好唔乾淨!

房間電話響起:「夠鐘交房啦…」 酒店要我離開了。

我換好衫,拎起個客比我既$1500蚊。 突然間我好想用左D錢既,好想令自己開心,我要買新銀包要買化妝品。 只有買野可以令我忘記岩岩自己做既嘔心事情。

手提電話響起,係壽司仔打比我。

「喂~ 做咩岩岩唔聽我電話? 快D出黎同我打機。」

一股討厭既感覺佔領我思想,我唔想同佢一齊。 我唔想將來同佢日日打機過日子,我要搵錢搵男人搵快錢,我要過好日子。

父母冇教過我任何野,從佢地身上我只係見到錢。 佢地要賭錢要搵錢唔理我。

係FB上見到中學同學讀完書做文員,生活多恣多采好開心,去日本去歐洲。 自己最遠只係去台灣。

合租既姊妹都係有男人貼要咩買咩。

我呢? 我就對住一個咁既廢人。

「你唔好再搵我啦。」 我收線後關上電話,去到化妝品專櫃買左好多野去平衡心態。

一個月後,收到信用卡單,我知道我要再做援交先可以找數。 反正都唔係第一次,再約人出黎既心魔已經克服左。

「哦~ 你仲做梗?」 Jolie見到我出post「好多女仔做左一次接受唔到冇再做,好等錢洗?」

我PM回:「差卡數啊。」

「啊~ 努力還啦,還完就存下錢。」 Jolie講:「唔怕同你講,我做左幾年存左好多,依家買左樓供梗。 你都可以好似我咁架~」

買樓…一個好遠既夢想。 但見住Jolie話自己買到,似乎唔係唔可能。
《覆沒‧香港》 【六十】

Bella視覺

我開始兩份工作,一面上做sales,另一面就做援交。

只要係討論區多出post就會多人搵自己,雖然好多白撞,但一個星期都會有2-3個真係會約出黎,我既收入一個月多左萬幾蚊。 有時收入仲會多個我份正職,我會諗到底係唔係可以全職去做?

同時我亦發覺自己越洗越多錢,越係去做援交,我既身心就越係污穢,我就越愛上花錢去平衡自己。

【到左房, 308號。】 收到個客msg話到左房。

【依家上黎啦~】我回應依個新客後盲慢慢係時鐘酒店附近既咖啡店行上房。

『咯咯』

『咔』打開門既男人令我好驚訝。

「係你….Bella…哈! 估唔到會撞到你啊。」

我有點想立即離開,有諗過會做援交會見到熟人,但猜諗過會撞到EX!

Jolie講過如果見到熟人,其實都唔洗怕,因為男人出黎玩都係偷偷雞去做,唔會想比其他人知道包括家人同朋友! 只要同個男人大家都識做唔好爆大家出黎就唔係問題。

「柄強…. 好耐冇見啊。」柄強一頭短髮,同幾年前拍拖時有好大改變。

「哦~ 入黎先。」柄強關上門:「估唔到會見到你,做左援交好耐? 我係網上見到你有唔少post!」

「唔係好耐,幾個月。 你玩左好耐?」我放低手袋後除鞋。

「都係岩岩試過幾次啦,你靚過以前好多啊~」柄強走過黎攬住我。

「唔… 你都變左好多,以前留長髮。 依家仲跟梗大佬?」

「哈…. 以前就係好景賣下4仔,依家冇晒啦冇咩人睇都冇錢搵,轉左做運輸啊。」

「啊… 運輸都幾好搵啊。」做到可能出黎玩。

「OOK啦。 你呢? 你全職做援交定係part time?」柄強開始除去我既衫。

「part time,另外仲有野做。」柄強同我同年,唔似得D中年人。 我感覺上會比較易接受。「快D去沖涼先。」

「好啊~」柄強除去自己既衫,露出強壯既身體。

沖過涼後我地就開始交易。同柄強係中學同學,分手係因為佢當年賣四仔時間識左第二條女我嬲左佢而分手。

「你依家有冇拍拖啊?」完事後我訓係佢心口度傾計。

「有啊。 有女。」 聽到後我有少少唔開心,可能係自己接觸太多中年客,突然有個青力壯既人,再加上當年比人搶走既關係。

「好啦。 比家用啦。」 我邊穿上衫,邊問佢拎錢打算離開。

「哦~ 好啊等等。」柄強行去佢袋果邊:「香港警察! 依家有晒證據證明小姐你從事不道得交易。」 佢一手持有難得一見既差人委任証,另一手拎住一部錄音機。

「….. 我頂你…」 我想搶去佢部錄音機。

當然唔成功! 佢關上收音機再一手捉住我頸將我壓到床上:「哼。 Bella你唔好反抗啦,有晒罪證係我手上,你冇得走架啦,我仲要有你FB同真電話number,告上去你一定要坐監架啦。」

坐監….「嗚…..嗚…..唔好啊我唔要坐監啊。」 一聽到要坐監,我已經驚到要死。

柄強冷笑一聲:「啊~ 你唔想坐監? 哈… 你做我援交就預左要坐監啦。」

我喊得更利害,我見到係EX就一時大意講左自己做援交出黎,Jolie曾同我講叫我唔好同客人係房內講自己係援交。

「哈… 係唔係想我比次機會你啊? 」柄強陰濕地奸笑,一副不懷好意既樣刻在臉上。

「係….比次機會我… 放左我。」

「放過你都唔係唔得,不過你以後要識做既….」佢一面奸笑一面申手用力捏我乳房。

「你想我做咩啊….」

「哼哼…明知我想要咩仲要問? 哈…. 以後隨存隨到一收到我call就出黎,我咪唔將D料交上去囉。」柄強開始放肆地雙手粗暴地搓揉我雙乳。

我流著眼淚微微點頭答應了。
《覆沒‧香港》 【六十一】

Bella視覺

經過兩個多月時間,柄強差不多一星期會約我兩次。 我就佢係SP而唔係佢迫我做,咁樣我會比較易接受到。

今日柄強竟然約左我去元朗某間酒店,之前幾次佢都係約去市區酒店。但有把柄比佢係手,我冇得選擇就坐西鐵入元朗。

【721號房】到達元朗後我收到佢msg。

到達721號房,打開門既人唔係柄強而係一個穿白色衫看似黑社會既中年男人。

「啊…SORRY我搵錯房。」

「係柄強叫你黎架嘛?」穿白衫中年人叫得出柄強個名?

我答佢:「係啊….」

之後佢就拉左我入房:「喂…你痴線架? 攸咩拉我入黎!!」

「哼! 柄強叫你黎服侍我架嘛!」白衫黑漢除左上衣露出黑社會先會紋既龍虎紋身。

「等等…. 咩事啊…..」我感到有點不安。

「等咩啊屌! 柄強要我比料佢破案咪搵條女比我玩,佢話你會好好服侍我架,佢冇燃同講咩?」

「等等…我咩都唔知道!!! 你等等」 我打比柄強問。

「喂…. 你同我好好服侍大佬啊,我破唔到案冇得升就搵你黎祭旗啦。」柄強收左我線。

我放下電話… 我已經冇得返轉頭…..果一日我被白衫黑漢粗暴地搞了。

我開始後悔了,可以想像到有一次就有第二次,柄強玩完我就將我當成一件貨去幫佢搵錢升官發財。

可笑既係佢本來就係一個讀唔成書既黑社會,今日竟然成為正戡既朋友。但又會同黑社關係行得咁近。更意想不到既係佢就利用我,利用我依個小女子去幫佢上位,要我幫仍做免費雞。

「柄強,我屌你,你當我係咩? 」元朗被白衫黑漢蹂躪後立即打比佢。

「搞完啦? 有冇好好服侍人架?」柄強一副不在乎既態度對我講:「今次破案升級我唔會對你差既。」

我收線後好後悔自己做左援交,又有過萬蚊卡數要找仲有屋租要面對,依家仲要比柄強利用….突然有自殺既想法,

行上一大廈天台,真係想跳落去結束一切。

【有D野想同你傾。】係Jolie搵我。

【咩事?】我其實唔太想理佢,就係因為佢教左我咁多,當日我先出黎做,就係佢講到錢好易搵又冇危險咁我先不停做。

【仲有冇做?】Jolie問我。

【唉…. 我想死啦】我已經一隻腳凌空準備跳。

『鈴鈴~』 係Jolie打比我。

「喂…Jolie啊,Bella你冇事下話???? 」Jolie一把關心既語氣同我講。

「冇….」 佢打黎令我岩岩跳樓既勇氣立即止住了。

「唔….聽你把聲好似好有野… 不過我地見面傾啦好唔好?」 Jolie提出見面。
721柄強 元朗 白衫
狗就係狗
死黑警
《覆沒‧香港》 【六十二】

Bella視覺

「HI! Bella!!Jolie啊。」 同Jolie約左係cafe見面,佢一眼認出我。

「你好啊….」Jolie係一個細細粒既女仔,但身材好好,雙眼比人一種好精明既感覺。

「你好靚女啊~~~ 又高身材又好~ 係仔都鐘意你。」Jolie見到我就咁講。

「唉…有咩用啊… 我冇架啦。 一世人冇架啦。」

「點解啊? 有咩事你講比我知啦,我絕對信得過。」Jolie一副可愛既樣,令我放下戒心,將一切同佢講晒。

「唔… 你要反抗啊。 搵佢罪證之後反咬佢,同佢講會將佢以權謀私既事報比報紙知。」 Jolie同我講既我唔係冇諗過。

「我唔敢啊… 佢識我朋友又知我住邊又有我FB,佢一爆出黎,我仲點生存落去啊?」

「唔… 你比佢咁搞法,你都唔會好過。 佢只會越來越過份。 你已經有想自殺既行動啦… 我想講咁係冇必要架。 一於搵佢既痛腳出黎,可能會有一線生機呢…! 反抗報仇既心一定要有。 」

「唔….. 係….」的確,我要去自殺都敢,點解唔搏下搵佢罪證呢? 如果有罪證係手,我真係可能可以回復我應有既自由!!!

「你搵機會啦,之後同佢講條件。 仲有… 如果成果,你就要轉電話唔好再用舊FB email等等,仲要搬屋啊! 總之要斷晒之後既人生一樣,咁你就可以從新做人。」 Jolie將佢既睇法同我講。

的確,我應該要搏一搏。

幾星期後一個晚上,柄強約我去太子站見面。

我事前買左兩個微型可收音既偷拍鏡頭,一個放係手袋中,另一個放係衫袋內。 為左保險,再開左電話既錄音。

柄強將我帶上附近一間酒店內:「Bella一陣你同我好好服侍我老闆,我升級就係睇今次啦。」

估唔到佢會咁大意同我講:「你升左係唔係會比返之前同我約出黎搞野果D證據我……」

「哈…睇你服侍得我老闆點先,佢唔滿意我升唔到就咩都唔洗講啦,總之你做好D啦。」

「柄強,你要升做督察??」我問。

「哈… 係啊。 難得有位可以比我地升,我一定要上位。 」

「但上次係元朗,你叫我陪果個黑社會,佢唔係比左著數你咩…. 點解….」

「升都要有功績同有人照,總之你陪完我老闆就得,其實野你唔好理我喧多啦。」柄強有點唔耐煩。

「知道…. 但我幫你做完依一次,你放過我啦好唔好啊… 我真係唔再做援交啦…比返D證據我啦….」

』屌你煩唔燃煩啊。 仆街!」柄強一拳打到我肚中。

「呃…好痛….」 我痛得彎下腰狂酒店升降機內痛苦地叫。

「死八婆,你咪再嘈︿總之我升到就會考慮放過你。」

「知…知道… 我會好好服侍你老闆…. 啊… 佢叫咩名啊? 一陣我叫住佢個名同佢做愛,佢可能會High D投入D。」我地係8樓出lift.

「呵…都似一個好主意!!!」柄強同我去到831號房。「係依度啦。佢地叫偉雄同偉聰。兩兄弟!」

兩個人???!!

我未及反應門打開,係一個肥佬開門。

「喂阿強! 」 肥佬著住浴衣同柄強打照呼後睇住我:「依條女好得WOR!!! 」一面咸濕地將我拖入房。

「聰Sir! 條女岩胃口就好啦。 同雄Sir玩得Happy D!!! Bella你好好服侍兩個大Sir!」

柄強個仆街原來要我服侍兩個阿Sir….佢真係好仆街。

果一晚,我被迫要同兩個中年肥佬搞野,我第一次既3P,好嘔心既感覺。最難頂係果個叫雄Sir既更加係禿頭,兩個人一齊對我做極盡嘔心既事情。

兩人搞完我後就訓左係床上,我立即沖涼後拎走偷拍鏡頭及垃圾桶內兩人用過既Condom封口再放入密實袋中,偷偷地離開。

我用電話亭電話打比Jolie,安頓下來後再到街上用太空卡打比柄強同佢講晒一切。

之後落黎我就同Jolie一齊住,再將一切電話都換過,亦冇再返Sale份工作。

一個月過去,柄強猜方法搵到我。 而我亦冇見到有任何差人係街上要查我,Jolie同我都認為事情已經告一段落…

但事情唔係我想咁簡單。
文?
支持樓主 btw文呢
《覆沒‧香港》 【六十三】

Bella視覺

同Jolie一齊生活,過左一段時間既安寧。

「Bella,會唔會出黎做返?」

Jolie意思當然係問我會唔會再做援交。「我怕啦,一陣又比D衰人放蛇屈…」

「我明。 但係你做返Sale?」

「唔係點?」我答。

「唉…」Jolie輕嘆一下:「做Sales搵到幾多呢? 」

「….」我心知肚明做sales可以搵幾多。

「老實講,你做過sales知道可以搵幾多! 出返黎做係搵多好多。 我層樓都係做援交買到。 你要知道我係做full time架,可以搵到夠錢買樓。 」

「…..」

「係香港,搵到食買到樓就係王道! 只要以後小心就OK! 你咁索,唔用青春黎搵快錢係好浪費!!」

「但我好怕啊…真係。」 一想到會比人拉既風險,仲有可能比人走數等問題,我真係唔知道。

「放心,我諗過啦。 一係我同你合作啦,我介紹客比你,係網上用我名義搵人,約好就你上去。 放心我睇人好準,D客信唔信得過我會feel到。」 Bella一副胸有成竹地對我講。

「….」 的確,我真係冇可能返轉頭。 洗慣左錢要我做返sales係好難過,加上做sales除時會撞到柄強或者佢D同伴,我唔知道我會唔會比佢地搞。

「好啦…. 我再出黎做….. 以後就靠你啦Bella….」 最後我都係決定同佢合作。

之後Jolie就推左我出黎,仲搞左3P Plan。 當然,我地非常受歡迎,差唔多日日都會有一至三次客人約。

當然,Jolie唔會白白比我賺錢,我要同佢分帳。 我單人出黎做一次,我收$1200蚊。 而佢收個客$2500。 如果係3P Plan佢會收人$4500,比$1500我。

比佢食差價,但相對上我安全左,唔會直接要同客deal同回客人問題。

之後我就開始左同Jolie長久合作既關係,之後佢亦開始搵左唔同既女仔合作。佢慢慢轉型成為一個中間人。

------------------

我望住訓係地下既Jolie 我其實覺得好後悔同佢一齊接客而出去灣仔。 如果冇出灣仔,就唔會有今日! 被我最憎既差人捉左。 我好擔心自己會再好似之前咁,成為差人既工具,一件發洩既工具。

慢慢地,我開始感覺好眼訓,留係依間房內從驚慌之中訓左。

-----------

「咔~」

突然大門被打開,一班同黑社會冇分別既人走左入黎:「哈哈~~~ 過左一晚都冇變喪屍,應該安全啦~ 哈…. 靚女唔洗怕,之後有排你地爽啦。」

「哈哈哈哈…..大Sir你上先啦。 」身後一班樣貌下流之極既人對最前既人講。

我唔想比佢地搞,我要反抗我要報仇。我唔要比佢地侵犯! 我寧死不屈!
響爸係咪爛尾了?
見冇咩人睇,冇咩心機打....
其實節奏可唔可以快啲
我一直追緊啊
等緊,希望可以多甜
《覆沒‧香港》 【六十四】

「嘩……啊~ 」 「嘭嘭嘭嘭….」
突然警局響起巨響,人群吵雜尖叫聲此起彼落。

「出面仲咩事咁嘈啊?」被困既人被外面既聲嘈醒。

同我同一個倉既肥文員:「咩事,唔係含槍自殺下話?」

「點會啊! 依家冇政府,班仆街大L晒,點會自殺啊。 係出面屌梗捉返黎D女就會。 梗係玩到冇晒引或者D女反抗所以開槍嚇下D女姐。」譚伯懶懶閒訓係地上講。

「啊…呀….」「嘭嘭嘭嘭….」「嘭嘭嘭嘭….」

外面嘈雜聲持續,越來越多人慘叫聲。

「啊…點會有喪屍架? 啊…」 一個似係警察既男人係我地被困既門外大聲講。

「屌,點撚知啊,快D走啦。」另一男人回答。

「下…有喪屍?」我地都感到驚訝!

「仆街,我地點算?」我係倉內大聲問同倉既人。

強悍男企起身:「你放心,我地困係籠入面,有喪屍黎都唔會入到黎咬我地,你放心啦。」

「…. 咁我地食咩….?」我問。

「….」強悍男冇回應。

「屌! 唔通要食人肉啊…」中等身型文員自個說。

中等身型文員雖然講得好細聲,但我地幾個都聽到,同時望向譚伯。

譚伯立即大聲講:「喂….你班友想點啊。 咪亂黎啊… 。」

「哈…冇…冇,咪傻啦…」肥仔文員雖然口講冇野,但睇佢身型好似真係已經好餓。

我真係要快D離開依度,要諗下計。

「喂….出面有冇人啊….快D入黎開我地出去啊…」我既方法係大叫,希望出面會有人入黎。

外面有人經過,當然冇人會入黎放我地走… 聽到外面慘叫聲越來越多,槍聲越來越少,可以想像到係外面既人越來越少…

「唔好叫啦… 你再叫,一陣有喪屍走入黎架啦。」強悍男拍一拍我:「死心啦… 唔會有人入黎架啦…」

「出面成班差人都見死不救!? 有冇搞錯….」我唔相信:「你之前唔係話差人係正義朋友咩? 」

「…..」強悍男冇言。

「咔」突然拘留室大門被打開。
盡量
滾動啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞