連登巴膠怒屌狗西73X日常收車暨狗被鶳喜氣洋洋專區

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
https://fbwat.ch/1oZiJcvl2opPKMxI

進城鄉下妹與烤肉店老闆??
九巴仔:輸民意呀
仆街
唔係你講 我都唔知石礦場嗰度係坑口西
其實改唔改都好 兩個區議會打交就一定架啦
因爲啲巴士線一定點都關兩個區議會事
聽維修部人講塊板重得濟重搞到個門甩門窖 成道門甩出嚟
呢個真
繁忙時間如果由青衣去沙田一定係搭249X
雖然顯田出口/大圍迴旋處都會塞一塞
但都好過49X塞城門隧道/大埔公路沙田段
改18區區界要首先諮詢相關區議會>相關區議會冇問題進入下一步>草擬《區議會條例修改令》>諮詢全港市民+搞地區諮詢會>再無問題攞上立法會排期傾>立法會通過>刊憲改邊界

所以過程唔算話太麻煩但係要搞一輪,所以唔係urgent都唔會郁 (濕鳩政府一貫行事手法),18區區界係1982年到依家都無改過,所以根本係極度不合時宜,尤其是係新發展區落成之後就開始有問題 (三跑/迪士尼/港珠澳我人工島界開做兩個區,但係呢啲無人口嘅就費事搞)

西貢北同安達臣係應該要改,但係政府會寧願用十萬個理由話畀你聽點解唔改都唔肯去落手做嘢
最神奇嘅應該係啓德
觀塘區過條馬路就變咗九龍城區

另外成條飛蛾山道同清水灣道沿線爛鳩鄉村都係坑口西嚟
所以我對成功光復坑口西係感到非常震驚
鄉郊選區最玄妙嘅就係大部份係幾十年無任何鄉事派以外嘅人去選,望落紅到發黑其實根本以前無人落個去嗰啲區試票,根本無人估到啲村裏邊有幾多人支持民主派/純粹唔妥某個鄉黑去投票(其實立法會都睇到民主派以前係鄉郊選區得票唔差,只不過咁多年都無人走去選區議會咁解)
至於坑口西本身涵蓋啲鄉村其實唔算黑 (附近居民),清水灣道沿線嘅鄉村大部份都係各自為政,連套丁式發展嘅丁屋屋苑勾當都冇乜,真正鄉黑地頭係元朗六鄉
加埋大埔仔果堆村屋係二三十年前已經有好多外人住係果度,同埋又有傲龍入伙,所以先做到民主派60%咁大比數當選

不過安達臣山最頂果個平台起好有人住都起碼兩屆之後嘅事
其實呢啲地方民主派真係可以唔好怕試
當年長毛喺03區議會就係去跳機北角民建聯蔡素玉
結果佢都只係輸300幾票
所以如果民主派試嘅話就其實點都有得做

哎吔講完咗添
btw 宜家觀塘山區個交通負荷已經咁大 遲啲安達臣山入埋嚟都唔知點算
厹想踢88x去油塘
依家摸緊底
宜家要擺個職員喺旺角道幫巴士埋站上客,車行過都至少要塞一兩個字先過到金魚街路口
你講大圍迴旋處車公廟路overpass?唔明點T形
[edit] 應該知喇,唔講其他,跨過馬鐵橋。又要起靚路口,點夠位呢呢... 亂駁冇用,又唔係 at-grade 臨時做
界限街火車橋直頭係3區交界
有限度服務

清潔又點
都冇公德心嘅
唔係冇郁過,維園同天后喺2016年由東區改咗入灣仔
cls 今日將軍澳隧道慢車唔塞
即時早咗20min落車
屌 咁得閒出呢啲無撚用標語

需知hanover controller load套全新data座底都需要10分鐘
907C 982X 985 嗰堆線
中環街市個站位點解要set喺公廁出面
邊個天才諗出嚟
九公個計劃係想跟返幾年前RDP
定係想變雙向線先
有無唸法雙向觀繞
182都係
應該仲有得傾
但係我對依家個素人有啲擔心
驚佢唔熟交通唔識傾好條件返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞