覺唔覺得窮人生仔正仆街,無錢買樓學人生四個仔女!

63 回覆
46 Like 4 Dislike
我父母就係d咁既人,有無網友都係咁,父母唔識教又亂生仔,無錢買樓學人生仔,搞到d仔女陪佢受苦....

諗住遲下要同父母反面搬出來住,真係忍受唔到佢地唔識教仔又學人生仔既文化

生仔真係要考牌..
咁講啦,睇下佢地有無盡自己能力去養你教育你
如果無既,拿拿聲揾多D錢搬走好過
你又生四個囉

問你四個仔女攞錢就會發達

Btw

好快成個社會都係你低賤家族既基因
我都多兄弟姊妹

但我哋有樓
認同
就係樓主D仆街父母生左成竇仆街仔女出黎
建議窮人生既仔女應該攞哂去人道毀滅包括樓豬
我都係,但會唔會係你自己都有問題?父母窮又點?你有能力既,應該去改變,當你能力低既,你可以兄弟一齊申請公屋,考紀律部隊都有宿舍住,再儲下錢買樓又得,自己垃圾就賴父母,你反省下啦,你千祈唔好生
父母廢都無辦法,
我父母都係廢,
唯有自己努力d追落後,
同埋識諗d,
唔能夠為下一代帶來競爭優勢就唔好生。
咁窮嘅生都總好過on9嘅去生
你就係若干年前嘅我
我一早就搬左宿舍住啦! 頂唔順! 唔明點解要生四個咁多! 但又唔肯排公屋,係都要買層200呎爛鬼唐樓!

痴撚線!

我反省左所以而家積極學習英文讀大學,但有時屋企運靚d既恤衫都比唔起,有時鄒哂要用熨斗都無位擺,唯有唔用,由佢鄒! 正所謂人靠衣裝,佛靠金裝。要著得好好睇睇先可以比到人信心...

所以我部署再過多兩年就同屋企人反面!

唔同佢地一齊住,最衰單身排公屋要二十年啦痴撚線政府!

大學生出來都前途暗淡,唯有埋怨完就做野! 繼續學好英文搶成績! 將來同父母反面!
你知社交生活、衣著係幾咁重要啦!
我爸媽仲要係文盲......

乜都唔識.....

我都係靠自己20幾歲先學英文追上來去讀大學....

但眼見同年人比我成功好多,個個都係1個、2個兄弟姊妹時,都不禁自問我父母真係亂生仔出事...
屌,痴撚線!

我唔明明知無能力做乜要生咁多仔女出來....

搞到而家排公屋又唔係,去搵錢又比人食一堆租金
Fuck you mother!
我都係4個其中一個,一早入左宿舍住,都廢事返屋企

細細個到大都無自己床位!
No ! 訓地下架...

房比女仔用左...

我要瞓客廳
Yes 所以我死都唔會再生仔害我d 仔女,中國搞一孩政策,計我話香港要搞零孩政策,窮人一律唔準生仔,學新加坡李光耀思想
究竟有幾仆街既父母至生到個仆街仔去咒自己仆街生咁多仆街仔出黎
我都想見下
女友家姐生兩個拎綜援
拎左十年都有
屌你老母閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞