想換1隻比較多掣既滑鼠, 有咩選擇?

27 回覆
0 Like 0 Dislike
而家用緊Logitech G502, 發現間中有double-click既問題, 而且唔太鐘意佢隻橡膠質地, 所以想換過隻

有冇推薦既多掣(起碼10粒)mouse?預算1000
g602
雖然個model舊d
但今時今日個設計仲好好
上面呢2隻都係無線, G903係唔係有得插線轉做有線滑鼠?
另外那2隻個質地係唔係硬身既膠?而唔係G502果種橡膠
razer viper
無double click問題
呢隻新蛋好平,二百幾有交易
對razer印像麻麻地, 唔係咁樣買佢既產品
G602中間果part好似係橡膠?唔係咁鐘意
G903有冇邊部份係橡膠
基本上冇
G903配埋個power play用起上黎係唔係舒服啲?g903同power play會唔會出bundle?
呢2樣野加埋都差唔多2000,有少少貴
G604都出左 仲用602?
利申 有用過依隻
不過個無線麻麻地
用緊Rival 500,唔好買。

側邊同左上D 掣好硬,個設計好似想防止你唔小心撳到,但用得好唔順手。

無奈手型fit ,照用冇換。
我上隻係G502,不過打機耐咗隻手好攰。
啱啱喺美森買咗上一代G903,六百幾蚊免運
無橡膠,手感正到不得了
係喎,而家先留意到原來g903有2種版本...
係唔係得sensor唔一樣?
係呀 分別只係新果隻用Hero sensor上到16000dpi
一樣支援powerplay,但平差唔多一半
巴打之前係amazon個價先差咁遠?平成一半
因為係price度睇新,舊版個價只差200-300
其實要咁多制係咪真係有用,我隻啲制攝晒我啲袋底泥
睇人講g903微動好似容易有問題
Amazon買係唔係冇保養/要RMA?
出左mx master 3 都係買2s
錫住用2S,2S個轆畀我整爛兩次,都係斷軸

依家轉咗用3,睇拆解話3個轆進步好大
垃撚圾哂鳩左我差唔多千4蚊
冇double click又點
佢d qc差到左右制都好似feel到一個十幾廿年冇噴wd40嘅門較感覺
最後買返隻gpw算撚數
到時double click俾百幾蚊搵人換微動好過
好似普遍logitech都有依個問題 但用咗咁多年好彩遇唔到
保養係無嘅因為係買緊水貨,應該要寄返Amazon...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞