召喚痴線西(67) 請善用不推文回覆

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
想知邊間中學之前見過有人喺佢ig comment話佢係同臭雞張欣欣同一間中學 但係俾佢否認咗
唔係話幫佢
可能絲打你覺得手足會更加需要呢筆捐款
但係去完南極 做有關南極嘅product再捐錢畀南極
唔係好正路咩
全球暖化搞到融冰呢個問題一直存在
亦都會影響到我地

btw我想講嘅係
一嚟佢肯捐錢去保育其實點都係一種好事
佢可以全部袋落袋 點解要拎錢出嚟捐
二嚟捐畀邊個係佢嘅自由 冇咩好鬧
當然佢肯捐畀手足就最好啦
iphone有咩app可以ad block
屌 呢到討論人妖
元朗雞地名校
喺韓國啊
大家都錯哂重點

重點係
Sponsor TVB偽人
不了
上個po尾段有人講起MINNIE
想問下你地有無見到呢個廣告?
真係好肉酸
都唔知那來的勇氣比人咁拍
仲要比人咁公開放出黎

唔明捐比南極有咩問題人地成個系列都係南極依點都講到口臭 咁唔係得香港係有需要
係咪香港人而家黃嘅就淨係可以捐翻比手足 咁其他慈善組織係咪可以執唒佢
唔係話手足冇需要 但捐去南極都係做緊善事 啫係而家做善事都要比人屌
對唔住大家
忘記了善用不推文回覆
我宜家見親都會report spam
之前睇到個post 話李志剛係藍 屌示威者搞破壞
真係講到口都臭,我理解有錢捐比手足就當務之急,但南極都係不容忽視,呢個世界氣候末日㗎啦屌。做善事都比人屌,其他KOL乜都唔捐添啦又唔見佢咁燥去屌人。
可唔可以唔好咁harsh
其實捐錢真係唔係老憑 大把搞年宵連捐錢都冇
有眼睇polly啲products係有花到心思
仲有可唔可以唔好形成一個風氣係講環保保育就話人偽善 其實南極都關你事
每個comment 都留下負評 邊個咁得閒啊
你又捐咗幾多?係咪個個月份糧都捐哂俾手足?
人地成年之前已經計劃緊個旅行
你依啲撚樣就話人好去旅行
香港一日未光復到你都唔好去旅行呀

人地啲講到明係因為一個女仔去南極依個系列
所以捐去南極你就怪人唔捐俾手足
你點解唔話山東 藍絲jade 佢地買啲垃圾二手嘢
呃人有錢賺 仲要冇捐錢 你唔話佢地嘅
上個post我都屌咗幾個comments 屌到口都臭搞到好打手feel

即係咁 香港問題同環境保育問題同樣重要 你亦同樣地有責任去關注同行動 個地球你都有份㗎
成日話良心良心 黃嘅人就係有良心 咁做善事嘅人呢?點解就要被冠上偽善嘅罪名?
雖然你係黃 但你漠視環保問題 淨係批評人 用言語威逼人只可以focus係香港上 並唔會顯得你有幾高尚
Unfollow咗okb好耐
曾經幾鍾意睇佢鋪頭啲衫同埋直播新款
不過後期就開始變質 感覺佢將時間心機擺喺請model影靚相多過擺喺衫嘅quality上面
睇完polly條片
成條片宣揚環保 由包裝到件product都係放咗心機
所有野一手一腳design
亦都唔係hea9你 出舊野 厄你錢
例子:gordon 同kitling出埋D自己product 又唔係自己畫又唔係自己design
其實香港已經好小自家製有heart既野 可唔可以比D支持
有時候買係買個心機同個設計
利申:唔係佢fans 上面有人講先特登去睇佢條片再睇埋佢D南極片 拍得好有心機 每條片都有講下background
毎隔幾頁就有人屌polly
大家集中返追擊返藍絲夫婦嗰堆咪算囉槍口向外啊
抄襲呃人真是人血饅頭又唔追擊
真是落心機時間設計就話人

山東 藍絲jade
9折甚至原價賣自己用殘用舊嘅垃圾唔講

呃ns
賣假袋俾手足唔講

南瓜珍
抄外國品牌抄到開舖唔講

呃ki 丁丁
賣垃圾酵素呃人唔講
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞