召喚痴線西(67) 請善用不推文回覆

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
okb d衫相係靠P出黎
實物一睇就奶晒野 質素差又有色差 有d衫仲要勁大件勁鬆身

人地係黃店list啦
唔單止佢啲衫質素差 佢哋啲鞋又係著幾次就穿窿 個底又薄
次次屌兩句本身已經可以完 但又會有人岀黎幫佢兜
係咪連口罩都要分藍色小熊貓用同粉紅色蝦乾用
蝦乾會話自己面細要用小童口罩
覺得做佢身邊啲人幾慘
好似要圍住佢轉咁
冇開名, 但話係家庭式經營
所以IG買名牌真係信唔過
可能呃nes姐都係受害者

明報
海關日前利用大數據分析,破獲一個售賣冒牌貨的網購集團,並於葵涌搗破1個儲存及包裝中心,共檢出1100件懷疑冒牌貨品,約值110萬元,並拘捕1男4女(23至56歲),是海關首次破獲網購冒牌貨集團。

版權及商標科技罪案調查組指揮官王誌賢表示,早前海關接獲舉報,獲悉一個活躍於網上平台的網購集團售賣冒牌物品,在版權持有人協助下,海關以「放蛇」方式,於周一(20日)成功掃蕩該個家庭式經營冒牌貨集團,拘捕1男4女,年齡介乎23至56歲。

檢獲的冒牌貨包括手袋、衣服及鞋等,以正版貨的半價吸引顧客,即約1000至4000元。

王誌賢說,該集團開設大量社交平台戶口,於網上聲稱代購外國名牌產品,向網友兜搭,實際是出售懷疑冒牌物品;與買家確認商品後,經多個銀行戶口收取款項,再利用速遞從葵涌一個倉庫將包裝商品發貨,避免與買家有直接聯繫,同時逃避海關追蹤。海關採用大數據分析眾多帳戶用語、定價、相片及聯絡方式後,成功鎖定目標破案。海關提醒,消費者應光顧信譽良好的商戶或網站,以免受騙。
希望佢快D肺炎死
不過到時佢中左, 咪又係死去香港醫院醫
本來想話佢同陳怡一樣咁嘔心
但其實佢仲低質過陳怡
屌 醜唔醜啊
咁照你咁講崠次次都係chok膠樣架喇
有咩討論價值
你點講佢,佢塊面都係會咁架喎
幾時係呢度討論d咩都要人approve
真係見有啲港到以為自己面細就用小童口刪,屌,勁想同佢講你啲肉節晒出黎好肉酸囉

蝦乾面係算細嘅,得塊面呃到下人囉,成個身都肥腫,對負腿好嚇人
點解好似好多痴線西唔鍾意kitling?
純粹問下
中學同學
性格真心差
你可睇番前果個頁
覺得佢好做作 成日扮cute扮天真
我諗只係social ,真係朋友見就未必

私底下好似beth只係約kiko,仲有係vlog到話kiko同善兒俾到正能量佢
呢條臭閪肉含無訂閱佢,但都係咁彈佢啲post,我見一個檢舉一個

佢個樣真係好奇怪
條友仲同大陸人拍片講香港
可能Gordon就係中意呢啲
如果小熊貓用錯應該會比蝦乾拎出黎公審
諗起之前有位絲打模仿蝦乾出post
啲用詞語氣勁似勁好笑
我見beth媽媽ig都有follow kiko
人地啲野滯銷嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞