韓媒曝光三星S20 Ultra最新渲染圖:100倍變焦標識醒目

79 回覆
12 Like 8 Dislike
至於 A7 既打直一排三鏡頭,我睇唔出有咩獨創性,市面上大部分既機既 rear camera 都係打直一排列架啦

P30 pro,係 2019年3月

Galaxy Note 10+,係2019年8月

呢種打直一排,隔離加多個 ToF 鏡頭 同 閃光燈 既 design,全世界手機得呢兩款,無第三款。

而且 Samsung 旗艦機既 rear camera 一向置中,今次係史無前例移左上左上角

仲要連顏色都似,Note 10+ 又係玩玻璃漸變色
話你鏡頭擺位抄呀 傻9 唔係首款三鏡呀 碌柒

P30 抄A7個擺位呀 唔撚識中文?

Galaxy A8s 最大的賣點就是全球首創的「O 極限全螢幕」

華為全部挖孔屏都係抄Samsung OLED抄Samsung

下部P40又抄S10+ S20
順便話埋畀你聽 A8s 2018 12月出呀傻9

你個部P30

S10+

S20

P40又抄

我係你就潛水啦 碌柒
3還3
2+1還2+1
賣sample俾APPLE抄
apple都跳左iphone9
pixel軟件OR硬件 >>>>>>>>>其他廠軟件+硬件
事實嚟 用咗半年 0投訴 未試過用電話用咁爽
on99,咁你走返去用水壺啦
1億像素
個po等你好耐,你笠水笠到幾時啊?

Pixel 4 升級爆大鑊 面容解鎖突然失靈
https://lih.kg/eKzpkT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
鏡頭唔進步就話唔創新、冇新意
鏡頭進步就話用手機影相不如用相機
大像素=/=有進步,手機個相機進步,應該係加大個sensor追求畫質上嘅進步
下 依個長方型擺位華為出左實機啦喎V30 PRO
開孔NOVA4 都早過3星發佈
隻打手選擇性失明
收皮啦華為打手

Nova 4 12月17日發佈 A8s 12月10日發佈

睇圖都睇到個長方形唔撚同啦 可能大陸仔會睇到冇分別既

人地sensor都有加大
大又大唔多,但就比人大好多陪像素,粒sensor正常下係幾多μm ?
原本1.4μm玩左三代定四代 冇記錯s20係1.8μm 難得有新sensor配flagship 睇下成像會進步幾多
個size無特別大過人好多,但就要像素比人多10倍或幾倍,咁粒sensor子像素唔計佢合成本身係幾多μm呢? 如果太過細,多像素又無意思喎,又靠大陸幾合成一套玩法?
我指S20 Ultra主鏡頭sensor
又係曲邊 edge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞