公安?

6 回覆
0 Like 0 Dislike
話說我收到疑似電話騙案嘅嘢
跟住對方就聲稱係中國駐美國領事館嘅人(我係外國讀緊書)
+1(415)859 0149
跟住條線就接咗去聲稱上海公安局嘅人
話我啲個人資料俾犯罪集團偷來用做開戶口用途
下刪一萬字詳情
最後就話叫我俾10萬蚊美金保釋金
如果唔係就押我返上海

不過成件事最奇怪嘅事佢哋俾咗一個好似公安嘅網址比我
3527110.com
Username:010110
Password:010110

各位巴打絲打如果嘗試之前諗清楚
因為我唔知道有冇病毒
如果有IT人嘅話幫手睇吓係唔係真嘅
[img]https://na.cx/i/eKPgRS0.jpg[/img[/left][/left]
試咩咩鬼

東區嗰單啱啱先知

想提下唔好去銅鑼灣人血宵
勁多打手即刻咬我話比次機會,啲檔主好黃
我想講咁多黃年宵唔一定要去呢個,唔該大家唔好貪方便,去個藍尸搞既同去咗個政府年宵冇分,政府年宵裏面啲檔主都可以好黃你會唔會去買爆佢

見到d咁既野果然係藍尸開既人血宵,完全冇監管啲檔,水貨化妝品都賣得,喺黃Tg group 度夠膽賣水貨化妝品我真係第一次見唔係以為(自稱)黃色就咩都做得呀

steve寫話捐錢都好信,到時佢唔捐又好似果80萬咁落咗格,好似佢啲卡game咁成年幾都唔發貨,你係味想咁?而且佢都係寫捐612呢d大路,我不如自己捐咗佢算
味見過邊間黃店咁大口氣用手足價三個字,龍門渣哥做咁多野都唔叫自己良店仲要同出邊個價冇分別咁咪即係普通做生意,用咩鬼手足價
水貨化妝品都當黃店咁金鋪都得啦邊度黃啊企開啲啊
無視就得
整個傻尻網呃啲傻尻有幾難, 張證上面張相亦好明顯唔正常, 似P落去
如果你咁都信, 我真係無嘢好講
張相真係笑左
未見過印落證都咁靚色水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞