Anabolic Steroids系列第五部曲- SARMs(下)

21 回覆
1 Like 0 Dislike
其實所有SARMs嘅藥物專利權都屬於大藥廠,其實睇佢哋嘅命名就知道其中大家熟悉嘅LGD開頭嘅藥物就係屬於Ligand Pharmaceuticals 佢哋嘅 LGD2226,LGD2941已經響進行第一個階段臨床實驗後被放棄

Bristol-Myers Squibb BMS564, BMS929 響第一階段臨床實驗中俾發現佢對自身睾丸酮既壓抑情況比同等份量嘅外源睾丸酮高33倍

Merck & Company MK2866 係少數能夠批准進入第二階段試驗嘅SARMs之一,不過亦都響第二階段止步,未能夠進入第三階段。

其中令試驗終止嘅原因無從知曉,本人推測原因可能有以下2個:
1. SARMs對身體傷害比傳統藥物相同甚至更加嚴重。其實可以由SARMs管制法中睇得出DEA對SARMs嘅重視,決定嘅決心打擊對SARMs嘅毒性有另類暗示。
2. SARMs實質效用不大,令藥廠睇唔到投資回報,繼而放棄研究。藥廠每年投入億計美金研究新藥,其餘一隻藥物達唔到當初研究目的成效,無謂繼續浪費時間研究。

其中認為第一個機會比較大,有一份研究報告指出[3]“於試驗者血液中不能找到相關SARMs的代謝物”簡稱SARMs永遠留在體內。各位能夠想像一種不知名物質響你身體入面永遠停留嗎?正常藥物Testosterone base 為例子,半衰期為1.5小時,代表著由注射一刻開始計算,一日之內所有藥物會經過身體代謝然後影個肝臟或者尿液排出體外。SARMs就係永遠留響體內。

而家美國境內已經冇藥廠再生產SARMs,取而代之嘅係內地大量生產嘅仿製SARMs,並且用一個保健品嘅身份推出市場,市場上充斥住用保健品作為包裝嘅內地製造SARMs。普通人並沒有任何辦法去判斷SARMs嘅真偽。對身體帶嚟嘅傷害更加係冇人知道。

總括而言,SARMs係一種未知,未經研究證實有任何效用嘅危險物質。建議用緊嘅朋友即刻停止,聯絡醫生,諗住用嘅朋友即刻打消念頭。奉勸所有諗住用藥嘅朋友,小心查證手上嘅藥物,進入身體嘅嘢始終都要有一定了解。

其餘各位真係想使用藥物,請用傳統嘅藥物,並且切勿相信有完美藥物嘅存在,傳統藥物經過大量研究,對比。已經有大量研究提供參考,有明確嘅好處同埋清晰嘅副作用,

最後講一句:用藥係自己決定,不過請各位用藥之前確保清楚自己擁有正確嘅知識同埋響正確嘅指導下使用!用藥須要響有經驗嘅人士下指導,先至可以得到最大成果,同埋需要確保藥物來源係值得信賴,始終係進入身體嘅藥物,質量必須要非常之高。

#FasterBiggerStronger
#MuscleJuiceHongKong

[1] Geyer H , Schänzer W, Thevis M. Anabolic agents: recent strategies for their detection and protection from inadvertent doping. Br J Sports Med 2014;48:820-826. http://bjsm.bmj.com/content/48/10/820.full

[2]Jennifer Grebow. SARMs Control Act Would Strengthen DEA's Power to Enforce Against SARMs in Dietary Supplements. http://www.nutritionaloutlook.com/regulatory/sarms-control-act-would-strengthen-deas-power-enforce-against-sarms-dietary-supplements

[3]Gao W, Reiser PJ, Coss CC, Phelps MA, Kearbey JD, Miller DD, Dalton JT. Selective androgen receptor modulator treatment improves muscle strength and body composition and prevents bone loss in orchidectomized rats. Endocrinology. 2005;146:4887–4897
其實香港用藥人遠比想像中多,不過真係了解點用嘅人好少
係咪要比賽級咁一定要搭埋HGH用
淨係用普通steroid點都唔會去到比賽隻SIZE咁
其實唔洗,好多沙灘甚至classic嘅size可以唔須要用peptides嘅情況可以去到。
咁如果Bodybuild嘅size,HGH ,IGF , insulin就一定走唔甩。
好奇問下如果體脂好高,係咪要減左脂先好用野?
之前睇人話steroid有極限 你唔用hgh生d新細胞出黎唔會再大 唔係咩
一般體脂超過25%-30%都唔會建議使用,因為脂肪導致轉雌率增加,所以會建議先用天然方法減到接近25% 之後先考慮用藥
理論上係,不過其實steroid嘅極限已經好足夠。再上HGH IGF嘅極限真係bodybuilding級數
聽聞好多人用口仔
就咁當supplement咁食
其實唔少冇適當知識嘅人會咁做。基本上所有口服藥物對肝臟同腎臟都會帶嚟一定負擔。尤其是長時間暴露響高劑量睇下對肝臟腎臟嘅傷害可以好嚴重。

所以口服最適合嘅角色就係一個cycle入面針劑未發揮100%作用之前做kick start,低劑量,短時間,最好控制響4-6星期內。

口服從來都唔應該作為cycle中嘅主力。
想問下普通一個cycle budget係幾多到?
你可以追返我之前啲post,入面有講到。不過其實好睇你用啲咩,有啲癲嘅cycle用HGH Peptides都一萬起跳。
睇晒你舊post,但無講budget,定呢D要tg講?
咁一個正常人落野係咪都要4-5個cycle先去到hkfbf水準
tg
其實好難就咁界定,首先hkfbf水平好高,已經唔係你行幾多個cycle就可以去到嘅問題。假如你講嘅水準係有名次嘅水準,就需要基因,飲食,訓練,休息多方面處理得好好先至可以。
咁你有冇落先 玩比賽果d
玩過幾年,不過唔太鍾意自己上台個condition。應該話上台嗰陣嘅condition唔太符合我嘅美感。我比較喜歡10-13%體脂嗰陣嘅感覺
C兄可摸意tg 我,想買 try try test-t
jonsnow_0910
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞