港灣豪庭D垃圾則都賣到咁L貴

334 回覆
330 Like 19 Dislike
價錢反映一切
要平咪林太囉
無錢買就一定要取捨啦
大角咀除左奧運果堆,其他唔係劏房就細過閪
成個區雜到不得了
佢個價唔係市場決定㗎咩
咁無嘢係overpriced
對面通洲街公園好撚多道友
返工咪又係為咗錢就犧牲自己時間
真係好雜 夜少少行過大角咀都好多南亞望住

利申住奧運附近舊樓
即係連登仔覺得佢唔值呢個價嘅同時
市場上好多人覺得佢值呢個價囉
但問心講 大角咀係幾好住 可能我行過隔離街就係奧運站 我幾個朋友搬左出去都講大角咀好住過佢地依家個到
行去旺角深水埗太子又近 搭地鐵過海又快 好似去去荃灣又近 又多高質野食 街市又算幾乾淨 只不過人口真係雜左D
肯住遠,同一個價錢就變成有三房兩廁,何樂而不為?
百貨應百客
有人覺得住得近重要d
有人覺得三房兩廁重要d
有乜好拗
嗰時百五萬高層,海景或者直望出觀塘景任揀
唉想當年
如果早幾年出身就唔使儲得咁辛苦買樓供樓
隔離殯儀館 行2步美砂酮 附近勁多道友露宿者南亞淫賤理髮店 仲要遠地鐵站 比多條西九龍走廊晚晚嘈住你

齊集危險 衛生差 人品雜 陰氣重 交通差 係唔係香港最垃圾屋苑
垃圾係正狗宿隔離 樓下個商場要同狗share 用
各位清其實知唔知新都城兩房入場都要6球
市區樓賣緊6球租先萬6

新港城好似都差唔多
講緊馬𩣑山

如果港灣附近冇大酒店 環境好啲 行去黨鐵條路正啲
咪變維港灣價錢
各位清其實知唔知新都城兩房入場都要6球
港灣係市區樓 賣緊6球租先萬6

新港城好似都差唔多
講緊馬𩣑山

如果港灣附近冇大酒店 環境好啲 行去黨鐵條路正啲
咪變維港灣價錢
嗰時真係易好多,抬住廿萬首期,大把新樓任你揀,同期將軍澳蔚藍灣畔仲可以買到六百幾建築面積嘅樓花,一年內可收樓,最記得未起好已升咗最少四十萬
我開po 個對藍屍都係住港灣垃圾庭
附近仲有大酒店...
李嘉誠的兩元與王喜的七毫

多年前一個專訪中,李嘉誠曾提到,有一次他口袋的兩元硬幣滾到車輪下,只要車子一開動,兩元硬幣便會掉進溝渠裏。於是他蹲下去,嘗試把它撿回來。這樣做並非因為他節儉得連兩元都不捨,而是不想它從此消失,失去它的價值。 一直記住這番話。現代人早已不看重一元、一角的價值。某天在街上看到一個年輕男子,不小心把錢包中的硬幣散落一地,身旁途人都彎下腰幫他撿,但年輕男子說:「由得佢啦!都係啲一蚊幾毫,唔好執喇。」再加上很多商店、餐廳,指明不收毫子,毫子的價值愈來愈低,已經成為沒有人想要的錢。 如果一件貨品標價九十九元九角,顧客付一百元,找續一毫子,顧客不想要,又或者店主說「剛巧用光毫子」,那麼一件貨品商店便「多收」 ...
20首期 你就好
仲係要6成按嗰陣
要用370幾萬 計埋雜費
其實太多人個感覺仲停留係舊時個年代睇大角咀
同人講自己住大角咀通常都唔知邊到同以為好雜
但其實住耐左就知呢區純粹好藍好多大陸人
同埋覺得隔離區係深水埗一定好雜
當然好多人見到南亞都唔開胃係真既
但真係未去到深水埗咁嚴重 係經常有幾個係埃華街7仔門口飲酒
但我住過其他區真係覺得大角咀比想像中好
因為大角咀細 所以好多野都好集中唔洗行太遠
交通奧運唔連主線係比較麻煩 但你唔介意行10分鐘出旺角既問題就不大 而且過海有三架巴士都行西隧
而且巴士去到好多地方 屯門天水圍元朗大埔沙田上水都有係差將軍澳區
食方面真係唔洗擔心 落到樓下大把餐廳 中西日韓印泰越之前仲有間埃及菜不過執撚左
而且街市乾淨程度真係屌打附近北河街花園街
不過係連登仔眼中無咩地方係好住 只有自己住得慣唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞