三大乞食科畢業既你地 依家做緊咩

482 回覆
17 Like 93 Dislike
ACO 冇乜野做
但係大學生去做會唔會大材小用
well paid 係 well paid 既
留名
文科梗係年年報JRE入政府啦
Hospital Authority 成日都請人
不過唔知個salary 你接唔接受到
諗完人工再諗會唔會大材小用啦,大學生真係太多
用下腦
唔洗推熱門
bba grad
做左2年ba
得2萬頭
做ACO,返工時間可以溫JRE
終極目標做2A3O
文科有冇人有興趣入行做博物館?交流下
⋯⋯做梗佢啲朋友
人工完全唔夠用
想做高係咪要去外國
非三大文科Final year表示日日都諗搵咩工諗到好迷惘
暫時總結出幾好既出路
博物館ACII
EO
翻譯主任
屌唔係啦,寧做乞衣不做狗⋯⋯做博物館姐,悶到hihi,成班老屎忽西系女人
考咗JRE?
上年以為jre一定要考左cre 咁我果陣未考以為唔報得就無報到
仲有同ACII同職系嘅AM,不過岩岩先請完人⋯⋯應該要等六年先再出招聘
三大乞食科 19fg
做緊19 MT
外國大學畢業 但dse中文2左咁可以點
申利:BA Law
三大chem 做返本行
認真答你
我係同路人,暫時做緊一間環保機構打雜工

做咩工好睇個人性格,我本身就唔鍾意做文職,做過兩年頂唔順,將來目標係同種植有關,要落手落腳做。

如果對環保、生活、大自然有興趣可以搵下一啲NGO工,通常唔係坐office環周圍走。對種植有興趣可以試下農場(不過香港真係搵唔到食,當興趣就得)。

想進修可以睇CEF有咩課程適合你自己,我就讀過生態旅遊專業中心果啲課程,都幾好嘅同埋有得claim

打工都係為咗生存為賺錢,真正生活係你點發掘自己目標,然後去實現佢,唔需要盲目追求一份所謂嘅好工
一樣3大乞食科
番office 悶到死 日日坐
人工剛好2字

想轉份非office 工
which field, change to finance field la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞