一個月時間 歐遊應該去邊

109 回覆
7 Like 1 Dislike
>>Proposed itinerary<<
1. HKG --> Warszawa(華沙)
2. Warszawa, Poland
3. 奧斯威辛 & 克拉科夫 Poland
4. Warszawa, Poland
(Overnight bus to 維爾紐斯 by AS Lux Express Estonia)
5. Vilnius(維爾紐斯), Lithuania
6. Trakai & Kaunas, Lithuania
7. Vilnius, Lithuania
8. Join local tour from Vilnius to Riga
9. Riga, Latvia
10. Riga, Latvia
11. Join local tour from Riga to Tallinn
12. Tallinn, Estonia
13. Tallinn, Estonia
14. Tallinn(am), cross harbour ferry to Helsinki
15. Helsinki, Finland
16. Helsinki, Finland
17. Helsinki --> HKG
18. Arrive HKG
如果 vilnius 同riga 2 選1 , 簡邊個好?
實際得17日到 仲有一半時間要去日本同泰國lol
好難揀,各有特色
咁唔好去波蘭和芬蘭,只去波羅的海三國會比較歸一。
咁岩芬蘭有frd 同波蘭入機票平d
三國機票出入一係就時候西 一係就貴。。。
巴打好唔好clubbing同partying? 係嘅話Riga會好d
如果要二選一,就好睇你鐘意d咩
Riga陣蘇聯味重d同時又城市化d
Vilnius就係古城風格
絲黎 唔飲酒既
有時間玩咁多地方真係幸福
你自己鍾意去歐洲睇咩景點?
建築物定係山水景
多謝呢度巴絲集思廣益
辛苦左咁耐當比自己一個break...
我中意山水既
但有時同一樣野睇太多會有審美疲勞
以前去羅馬尼亞日日睇城堡 睇到最尾好鬼悶 就去睇下d 鹽洞
某網台旅遊節目前個月都有介紹波羅的海三國可以睇睇,有需要再研究吓,祝旅途平安愉快。
買左機票了
多謝晒
祝我獨遊平安
同帶埋支旗過去影
想問呢 你個時幾時去?
天氣涷唔涷???
我上年4月復活節去,頭幾日都幾凍,中段開始就唔凍。如果您宜家去應該會幾凍,要做好預寒準備,詳細就睇吓當地天氣。
當地朋友話二月最涷 零下廿度
多謝你師兄
比左靈感我
玩得開心啲
今年唔凍
就咁睇負十零頂盡
因為我下星期去
波蘭入 愛沙尼亞走
點解會咁抵
今日都一件長袖 一件厚ma-1...
到時點鬼搞

你會去幾多日? 足一個月?
淨首都定玩埋入面d城
最近由土航帶領左一系列割價潮…
我實玩十一二日左右
華沙兩晚
落克拉科夫兩日一夜後去扎科帕內兩日一夜(關鍵字:海洋之眼)
返華沙兩晚 睇下夠唔夠時間去格但斯克
飛愛沙尼亞塔林
預一日搭船過赫爾辛基 一日落拉脫維亞里加
我行程有啲打亂晒
因我本身一個人去波蘭同波羅的海三國
突然間我呀爸又想跟埋
所以要安排得冇咁趕
立陶宛去唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞