[26]考緊26?你問我答!(4)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
唔識單車=唔識平衡電單車
你報左大把時間去學單車,唔識單車去上堂=玩鳩自己
Mt03
排個路試有撚排
係呀, 觀駕同鏗鏘都寫明係每次嘅考試費

不過其實價錢都其次, 你係應該諗地點, 想考街/駕院路線, 排期快/耐等等
諗哂就好去報,時間都係錢黎,我就乜都冇理到就同朋友衝左上新觀駕,先會有而家咁快可以考嘅機會
早兩日報左新觀 強制+路試 7106落樓
已包所有駛費 除非你想另外加鐘 (放心 佢地冇sale加鐘 只係提過一句)
我去過土瓜灣同旺角 MEG,兩間個感覺差好遠,建議去旺角,同埋佢地會講得好清楚
我而家等電話
頭先打去新觀駕問
佢又話如果我考完強制之後想轉過去要全科報 要比6-7000 但排3個月就可以考路試

但琴日駕院條友又同我講補返千幾蚊就得 新觀駕話佢地係兩間唔同公司 無得咁報

我信邊個好
認真建議你強制試合格咗先諗路試,你而家乜都冇,人哋緊係會撚你啦
諗住做定功課先 廢事好似上次咁on9
佢地幾間同一老細但唔同名既公司共用同一office 係電話好難聽得明 踩上去問一次
其實新觀駕同我講依家排大約等3個月 咁我諗我6月考過左強制 最多變做4-5個月 即係最遲10-11月有得考

但a1個日講如果我6月考過左強制 最快都要出年年頭1-2月先有得考路試

其實如果唔貴既話 即係唔洗重新比6-7000 我點都轉架啦 係咪應該踩上去問 唔好再靠個agent
如果依家比我自己報多次
我可能剩係去駕院報強制2千蚊 pass左之後 自己排路票
跟住學牌出車 自己車路試 自己車八字
其實呢度有冇巴打係咁考
都無得揀
你14日冷靜期又過左
考期又定左 pass左果日去返櫃台搞吧喇
搵自咖遊排快期攪埋佢

極力子控制不當,會唔會鬆得快過頭?
前brake控制大力令停車中前?
跟埋新觀考天光道快,A1應該跟街隊,無優勢
有可能太慢呢
分別係係你就算今日問到個期,但你都報唔到嘛。
但如果你強制合格咗,問啱邊間就可以即刻報。
考期有機會變,可能到時新觀駕排得耐過你呢間都唔奇。
你幾時考強制?
我6月9 但依家呢間都預我出年年頭先考到強制
我諗新觀駕點耐都耐唔過佢掛
而家個個都知佢排得快就自然多人去報,到6月果陣邊度快啲真係好難講
其實有啲嘢真係急唔黎,我都係勸你順住做啦,考試又要講運,可能遲啲考個運又會好啲,唔使太過着緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞