[26]考緊26?你問我答!(4)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
一齊經果位職員報
我問佢係路試 我諗佢都係答路試?

不過我即管考完強制再問
咁我星期一再聯絡下 或者直接踩上去問 thx
上網只係見到元同沙 搵唔到鴨脷洲
鴨駕好似無優惠價, 所以呢條link無
價錢差唔多差成二千蚊
上網見人講貴記有任學
同駕院比係唔係好過駕院?
貴記要帶老母上堂, 同埋啲車好殘, 你頂到就ok
有冇巴打都係肥強制 想一齊取下暖
明明好簡單 練習次次都做啱哂
點知考試果次就柒咗
最緊要知衰咩,下次努力。
肥過一次強制
由等侯區駛入格仔死火,之後全程都順利
早兩日考有個女仔黃格起步死火都pass
我都肥過強制(舊觀駕)

上完堂都自己操左4堂,用固定部車,越練越熟,臨考嗰日都有操,點知熱身時比人攞左部車考,臨時轉車,攪到樣樣都唔順。

考嗰時就頭3個測驗都無事,最後衝燈,第一個圈唔得,第二個圈先得,點知煞車時跌車,左小腿瘀左,得我肥左。

第二次就試多幾部車玩,順利完成。

當時排得快,等5個星期後再考過。而家等甩P。
通常行車死火都有2次機會,就算路試都係,最緊要鎮定要知點救。
想排期快啲 日日打去1823轟炸 睇下有冇機會
我初頭以為都係,學院阿sir都咁講,但我考完問番考牌官佢話行車期間死火唔得, 我諗應該係 部車chok一下未行 死火就ok?
或者嗰期太多人pass 要肥減啲人?
女可以死火兩次
其實都係睇考官好唔好人者,揸正黎做當然死火係唔得,但有時啲考官會肯俾機會
行車死火緊係唔得,起步死火先有機會比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞