黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
賀歲攞4千萬唔難啊
兩三億身家自投千八萬投資,睇落重會賺錢,有幾顛,非常理性
所以又證明左阿子華哥幾虛偽,上年無事無幹都收4千5百萬,今年有黃色經濟圈加持,講句本土片就好多死忠埋單,實超過呢個數啦,佢就講到無機會回本咁,不過唔緊要啦,佢今年賺完,出年又慳錢上深圳拍戲,又駛幾球野帶動大陸經濟
唔係睇嘅不如直接課金手足好過啦
其實大家有冇諗過拍戲好多野搞"去年3月英皇曾開記招宣佈支持子華開拍與劉心悠的新片" 即係舊年3月開始已經搞緊 佢仲要自編自導自演
大家有冇諗過佢可能真係唔得閒搞
同埋我自己係屬於人地都表咗態你仲想點個啲人黎
同埋要應付你地呢班人真係好撚煩 又要掌握表態時間 又要完全迎合你地要求
我只可以同你地講唔係每個人都會覺得你地呢一套係正義
只會覺得你地無事生非
lm
票房有水份,因為洗黑錢
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
好似話係講造假
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
當影片臨近開拍之際,卻因題材問題未能取得中國批文。英皇在商言商,決定不投資,面對突如其來的撤資,子華惟有自己收拾這盤爛攤子。

講到唔想受中共,但其實係準備開拍之後先發覺支共唔批
準備入去睇多次
入場睇下支持子華
佢真喺好想死喺電影手上?做吓其他唔得嘅?舞台劇囉
乜「手足」兩個字6月先開始有架?
證明
唔想笑你
睇番子華咁多年題材,都可以話佢唔夠黃。。。
其實呢堆人係咪真係識子華?

呢次我必定去睇
包一行睇得唔得
Push
巴打唔洗講到咁白下話
有乜好屌 想睇咪入場 唔需要因為黃色經濟圈而支持
btw睇完戲名演員TRAILER feel到會好伏
以前借政治talk show上位無問題
大家都聽完笑一餐就算
Who fucking care

到呢半年真係要講政治大事大非黑白良知個陣就失蹤
而家拍套戲唔掂啦
先上黎講到幾慘幾慘R人睇
Endgame過億
咁子華有8千萬都唔過份
一般黎講都要成本既兩倍先回本
當中有包埋宣傳費

一般電影都係大約咁計
Source : google
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞