黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
200萬人遊行 每人買一張60蚊飛都1.2億票房

其實100萬人買一張飛都夠佢打和再分紅比佢既手足

好似當年秋生淪落人都係先拍再上演 收到好票房再以分紅形式出番比啲演員同燈光拍攝組等等
證明黃色經驗圈嘅威力
佢最後果場都有
零八年高登大叫我係中國人你唔講。
push
太古城
無野係話唔可能!
我地同你死都死掂佢!
By子華神
我就算唔入場睇都照買飛 吹呀?
你屌狗呢件事上面無錯㗎喎 係人都成日周圍屌呢樣嗰樣㗎啦 你有呢方面既自由 但係你因為被人屌就打人既就係一定錯 更加唔好講係所謂well trained既無紀律部隊

啲人叫你唔好屌狗係因為狗會發癲咬人呢件事就唔應該發生

黃子華上年場show係幫狗合理化佢打人喎 你自己聽多幾次佢成個意思 我自己聽咗好多次 都唔相信黃子華會咁樣 一個talk show本身所有野都要簡單易明 黃子華唔會唔清楚呢樣野

利申真係鍾意咗佢好耐 好唔想佢係藍
最怕唔知會唔會有戲院唔肯上映
由得啲深黃杯葛啦 , 拗呢啲無意思 , 拗拗下反而會俾五毛乘機挑撥

想支持嘅始終會去支持
就算唔睇多次都照買飛 課金俾佢
佢冇可能係藍
順帶一提
美國電影如果去入口中國
美國片方大概淨係收到票房嘅五分之一
唔明點解以前表態=而家自動歸邊
半年前
大家表咩態都無問題
你話你自己係支持政府/示威者
啲店鋪話自己中立/支持政府/示威者
啲偽人中立/支持政府/示威者
大家都無咩所謂唔會有咩利益負面影響
邊邊多利益咪支持邊邊
食哂兩家茶禮

但係而家呢半年
唔同人唔同表態(黃藍中立撚)
會有影響嚴響
黃既話黃除時俾黑警打死/間鋪俾黑社會打爆
藍既話藍除時俾人追住黎屌/間鋪少超過一半人幫襯or裝修
偽人就一係上位一係變過街老鼠(Tommy/達哥)

黃子華以前黃係以前既事
因為以前大家都who fucking care
但係呢六個月要表態要影響自身利益個陣
黃子華去左邊?
拍左套戲唔掂啦
先話為香港人拍想香港人打救佢?
心照啦
同人講提人老母抵比狗打嗰場?
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
我個人睇法
我的確係無資格屌
真係唔知佢地係咪慳埋慳埋捐星火 甚或買平d既藍gear 送前線

但講返呢邊
當時六月幾 甚至更早被cut
佢地短期內上大陸拍可能係最好選擇
可能本身個班底有經驗
我認為不能以過左半年後既思維黎睇半年前既決定

而長遠而言so call 黃既香港電影的確要搵一個好d既方法低成本又唔上大陸
可能台灣 東南亞會係一個更好選擇
*嚴重影響
以戲論戲

要睇都睇秋生,德孄姐個d啦

幾時輪到呢個世界仔呀
樓主pin呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞