黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1078 回覆
2648 Like 26 Dislike
200萬人每人睇2次
水平唔同
如果子華講野係講, 我係黃呀
唔會有咁多人鐘意佢, 佢唔會咁成功
當然唔係錢 / 演員方面既成功
每日買翻十零張戲飛係戲院門口派先啦
1800萬本要5000萬先回到本?

果3200萬支出洗去邊?
700萬人,令人要睇7,8 次
老實講
本身無諗住睇
但係宜家反而想睇下拍左啲乜而過唔到
上年嗰場佢都有幫班狗啦 雖然嗰陣情況唔係咁差
好記得佢話你成日提人老母 人地好難唔打你㗎喎 唔知佢係攪笑定認真 佢未必係深黃even係黃
好好笑,隔離post有人在藍店食飯一百幾十蚊,就被人影相公審,阿子華哥在大陸拍半年戲,成隊crew食的住的消費的,坐底都幾球野,益曬大陸人, 個原因竟然係在大陸拍平啲,咁下次有人開淘寶post,同叫人在藍店消費,你班人都無資格屌,你點知人地係咪想食平啲,慳埋慳埋為左實現自己的夢想呀?
拉隊去
金盤o朗口都係反共都不得了
攞曬全部利是錢同你去睇都仲得
唔理其他人點睇啦
我自己就會親自入場睇
根本有睇過佢棟篤笑嘅都冇可能會質疑佢嘅立場
杜文澤二世呢條友我留意咗幾個熱門post佢一直係到帶風向 好似想搞分化咁 係咪ban得
戲院食d
地產商食好多
成日話反共乜乜乜,最後一個屌共產黨既棟篤笑已經係秋前算賬,回歸之後已經轉屌董建華,冇炭用之後直頭冇哂政治,仲大嗌釣魚台係中國添,咁都深黃,除咗個姓邊忽係黃
扮黃都睇呀
要支持
只要一日未落晝都會入場支持
1. 手足呢個term係蘋果寫稿佬用既
子華本人有無講都唔知

2. 電影行業唔係成日會用到手足呢個term既咩
因為辛苦要捱 又長時間 好似一家人咁
龍虎武師都係叫手足
裝修佬都係叫手足
黑社會都係啊手足

3. 子華講足20年啦
佢根本已經退隱江湖十世 平時你有幾何見佢出現
唔係唔發聲 係佢根本無再出現係大眾眼前
你明知d狗癲, 你又唔夠佢打, 仲要屌狗, 佢就唔扣血, 你就比人打到仆街, 或者你屌完, 走左去, 變左手足比人打
咁有人叫你唔好屌狗啦, 就等於幫D狗?
好詳盡

如果死都要揀"咪撚去"系列

"嘉禾"係咪撚去之中嘅咪撚去
原來有人真係以為反達係多數,沉默嘅大多數一早block曬班反達撚啦。例如oliver吉魯,得佢地單機抺黑,只要有人想join黃色經濟圈,我哋都歡迎
等左半年都無出過聲

依家大陸上唔到先出黎R香港人support
End game 收2億
End game 睇左兩場
子華我睇夠4場
點解要將佢套戲捆綁黃色經濟圈?佢呢6個月做過咩?有無打過隻字譴責警暴?極其量只係間接受中共打壓的人(照文章所講,出賣佢的係英皇娛樂),打感情牌都唔會係佢優先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞